Nyheter/Reportage

Patrik släpper aldrig ratten

Då framgångsrik rallyförare på nationell nivå. Nu företagsledare och fastighetsägare i Domsjö.
Patrik Sjöberg med medarbetare har fått en flygande start i nya lokaler.
– Jätteroligt. Bättre än vi förväntat oss, säger han.

På Domsjövägen 73, ett stenkast från spillvärmeplanen, ligger sedan i somras PS Motorsport. Företaget som under tidigare år förknippades med rallyföraren Patrik Sjöbergs framgångar, men som i dag är ett bolag som säljer och hyr ut bilar och husbussar, utför service och reparationer. Sedan den 1 juli har det jobbats hårt för att få lokalerna i anpassat skick och sedan knappt två månader tillbaka är företaget i drift på allvar.

– Att vi kom över lokalerna var en riktig lyckträff. Det var precis vad vi letade efter, säger Patrik.

Gensvaret har varit bra. Många nya kunder har nyfiket knackat på dörren och förutom försäljning, service och reparationer planeras det för ett större förråd för att möta en allt större efterfrågan på däckhotell.

Företaget består i dag av Patrik Sjöberg, mekanikerna Christoffer Gidlund och Robert Sjöström, Kristina Sjöberg, allt i allo, samt praktikanten Kasper Kempe. Trafik och motorer sår i centrum och man kan utan minsta överdrift påstå att Patrik Sjöberg är en genuin bilmänniska som aldrig släpper ratten.

– Så är det. Bilar har varit mitt liv och jag ska erkänna att jag saknar rallytiden. Jag försöker hålla mig borta från det så mycket som möjligt för att inte få något slags återfall och så här i efterhand funderar jag på hur jag fick tiden att räcka till när jag var aktiv.

2009 var rallykarriären över. Massor av pokaler senare handlar bilintresset numera om annat och om att få verksamheten i företaget att fungera smärtfritt. Hittills har det varit över förväntan.

PS Motorsport är redo för nya kapitel.

Publicerat