Nyheter/Reportage

Inne med golf

Låt golfbagen fortsätta stå framme – numera kan du spela golf året runt i Örnsköldsvik.

Ett kraftigt klubbslag skickar i väg golfbollen med rejäl fart men bara tre meter senare fångas den upp av en stor duk och förvandlas i stället till en digital variant som högt över trädtopparna fortsätter ta sig mot green. 
– Den går inte att lura, maskinen registrerar allt, säger Björn Vincent som utomhus säger sig spela minst 150 golfrundor om året. 
Denna dag svingar han dock sin klubba inomhus – närmare bestämt på Övik Indoor Golf, Örnsköldsviks första företag för inomhusgolf utan medlemskrav. Och det går minst lika bra. 
– Här ser du bladvinkeln, var bollen träffade, hur den spinner, klubbans angreppsvinkel och den lägsta punkten i förhållande till marken, förklarar han och pekar på några av de många siffror som efter varje slag oförlåtande redovisar statistiken. 
Besökaren Katarina Lindfors tittar på. Sedan Övik Indoor Golf öppnade i januari har hon varit här både privat och med jobbet. 
– Jag tog grönt kort 1998 och spelar sporadiskt. Att det här finns är bra, inte minst eftersom golfsäsongen är så kort, säger hon. 
Vilket också var en stor anledning till att ägarna Mikaela Brandberg och Mikael Östman valde att satsa på konceptet.
– Man förlänger säsongen helt enkelt, säger Mikaela. Vi har många golfare i stan så marknaden finns, men allt från barnfamiljer till kompisgänget kommer hit. Det är väldigt spridda skurar. 

Efter renoveringen i höstas återfinns i dagsläget tre simulatorer och en fjärde är på gång. På dem kan man välja att gå 18-hålsbanor kända från stora golftävlingar som PGA-tourens Pebble Beach, tävla on-line, träna eller bara ta en snabbrunda på nio hål. 
Det senare har de båda 13-åringarna Neo Kristofersson och Ricardo Bodin gjort. 
– Vi har varit här tre gånger, det är roligt att kunna spela när man vill, säger Neo.
– Vi kommer nog vara här så ofta vi kan och har råd, det har blivit ett nytt fritidsintresse, säger Ricardo.
Nu hoppas Mikaela och Mikael på att fler ska hitta hit. 
– Planen är också att rikta oss mot företag, vi är nyss klar med en konferensdel. Det här känns jättekul, säger Mikaela Brandberg.

Publicerat