Näringsliv

Sidensjö mitt i Örnsköldsvik

Det är ingen överdrift att påstå att Sidensjö Sparbank går mot strömmen som öppnar kontor i stället för att lägga ner. I april är det premiär i Örnsköldsvik.

I Västernorrland fanns det för tio år sedan 49 fysiska bankkontor med personal bakom en disk. 14 av dem hörde hemma i Örnsköldsvik. I dag återstår 21 i länet och i vår kommun har det under samma period mer än halverats. Men sex blir sju strax efter månadsskiftet då Sidensjö Sparbank slår upp portar i centrala Örnsköldsvik.

Det bör påtalas att det rör sig om ett besökskontor. Men att renovera, utvidga och etablera nya fysiska kontorsytor hör sannerligen inte till vanligheterna och i det fallet saknar Sidensjö Sparbank få motsvarigheter i landet.

Om ens någon.

­– Vi har länge haft en stor del av våra kunder i Örnsköldsvik och med en fast mötesplats centralt kommer vi att finnas tillgängliga närmare våra kunder som bor eller arbetar i staden, säger företagsråd-givaren Mikael Berglund.

Till de som händelsevis oroas över att kontoret i Sidensjö ska krympa hälsar vd:n Göran Arnmark:

– Engagemanget på hemmaplan kommer inte på något sätt att avta. Beviset för det är att vi har byggt ut vårt huvudkontor i Sidensjö och rustar även upp i Skorped.

Anna Tjärnberg är privatmarknadschef och ser fram emot öppningen i central-orten.

– Det känns jätteroligt med mötesplatsen och vi har jobbat med ett hållbart och lokalt perspektiv genom hela etableringen. Vi lovar att kunderna kommer att känna igen sig. 

Publicerat