Film-TV-Radio

Gratis sportlovsbio

Örnsköldsviks Ungdomsfilmstudio bjuder på Disneys Encanto på Folkan Teater onsdag 9 mars.

Högt upp i bergen i Colombia finns en förtrollad plats kallad Encanto. Här, i ett magiskt hus, bor den extraordinära familjen Madrigal, där alla bär på fantastiska förmågor. Alla utom Mirabel.
Onsdag 9 mars visas Encanto på Folkan Teater – Örnsköldsviks Ungdomsfilmstudio bjuder på entrén.

Encanto handlar om att duga som man är, om att ingen är perfekt och att alla måste få ha både starka och svaga sidor. Det är också en film om hur immigranter kan ha krav på sig att vara extra duktiga för att bli accepterade.

Mirabels mormor kom till Encanto med sina tre bebisar då hon och hennes man var på flykt. Det visar sig att familjen Madrigal har begåvats med magiska förmågor. En kan hela och läka människor, en annan är jättestark, en kan tala med djur, en kan göra allt vackert. Men allt fantastiskt har en baksida och en dag börjar huset sakta men säkert rasa. Magin är på väg att försvinna och Mirabel försöker hitta en lösning på problemet.

Filmen nominerades till tre Oscar, för bästa animerade film, bästa originalmusik och bästa sång. Den rekommenderas från 7 år vilket innebär att yngre barn behöver ha vuxet sällskap. Tänk på att barnen har företräde ifall det skulle bli ont om platser i biosalongen.

7ans Nyckelpiga är på plats på Folkan Teater från 12.30 och delar ut biogodis till barnen.

Publicerat