Samhällsinformation

Besöksförbudet återinförs på sjukhusen

På grund av att det ses en ökad smittspridning i samhället så har regionen tagit beslut om att återinföra besöksförbudet på regionens sjukhus för att skydda patienter och personal. Besöksförbudet börjar att gälla från och med imorgon onsdag 21 oktober och gäller tillsvidare.

Förutom den ökade smittspridningen så återinförs besöksförbudet då det bedömts som trångt på sjukhusens avdelningar vilket gjort det svårt att hålla rekommenderade avstånd.
– Vi ser en risk för ökad smittspridning. Vi har på de flesta avdelningar tillåtit en (1) besökare per patient men har sett att efterlevnaden till detta generellt har varit dålig. Personalen har upplevt att det varit trångt på avdelningarna och rekommenderade avstånd har inte kunnat hållas. Därför har vi nu fattat detta beslut för att så långt det är möjligt skydda våra patienter och vår personal, säger Lena Carlsson, sjukhusdirektör, i ett pressmeddelande.

Som under det tidigare besöksförbudet så kommer det att vara tillåtet med besökare när särskilda skäl råder. Personer som vill göra ett besök måste kontakta personalen på den berörda avdelningen för att planera besöket.

 

Publicerat