Mat & dryck

Svalkande sommardrinkar

Fredrik Sjöberg, hemkommen från Norge och sju arbetsår inom restaurangbranschen, är barchef på Strandkaj Kök & Bar. För 7ans räkning har han skapat tre drinkar för sommarmånaderna.

En bra sommardrink menar han ska vara fräsch: frisk, lättdrucken och svalkande. 
– Dessa tre är goda och enkla att göra hemma. Sockerlag kan vem som helst göra och alla frukter går att köpa i butik, säger Fredrik som på grund av sitt fotbollsintresse döpt första drinken till ”Atalanta”, fotbollslaget i italienska Bergamo.
– Där odlas också citrusfrukten bergamott, säger Fredrik angående ingredienserna. Den är god och bubblig, en twist på drinken Mimosa.
Nordic Coast präglas av ett lokalt tänk med sin flädertouch och sitt Hernö Gin. Inte så alkoholstark och väldigt somrig.
Helt utan alkohol är drinken Juniorol Spritz. 
– Syrlig, spicig med mycket sötma och med tonic som binder ihop det hela, kommenterar Fredrik Sjöberg.

Atalanta

Ingredienser:
2 cl Purity 34 vodka 
2 cl Italicus Bergamotto
4 cl Apelsinjuicen Bouchè Cuvée Reserve Champagne

Mixa såhär:
1. Blanda alla ingredienser förutom Champagne och skaka dem tills din cocktailshaker är kall (ca 8–10 sek). 
2. Dubbelsila allt ned i ett champagneglas och toppa med Champagne. 
3. Garnera med en skiva färsk apelsinzest för att framhäva citrustonerna i drinken. 

Nordic Coast

Ingredienser
3 cl Hernö Old Tom Gin 
3 cl St Germain Elderflower 
2 cl Hallonlag 
3 cl Citronjuice 
1-2 cl Äggvita 

Mixa såhär:
1. Tillsätt alla ingredienser i en cocktailshaker och skaka utan is tills äggvitan och resterande ingredienser har blivit ”fluffig” och bundits samman.  
2. Fyll i gott med is och skaka tills drinken är väl nedkyld och dubbelsila i ett ”coupetteglas”.
3. Garnera med färska hallon.


Juniorol Spritz (alkoholfri)

Ingredienser
3 cl Havtornlag 
3 cl Ingefäralag 
3 cl Limejuicen Tonic 

Mixa såhär:
1. Bygg rätt i ett highballglas: havtorn, ingefära, limejuice och tonic och rör om gott, tillsätt isbitar och toppa med mera tonic.  
2. Garnera med färska ingefäraskivor.

 

Publicerat