Motor

Öppet corona-vänligt rally

På nationaldagen lördag 6 juni är det i vanlig ordning den motorhistoriska dagen då Norrlands Motorhistoriker arrangerar veteranbilsrally. Men med anledning av den rådande pandemin blir traditionsrika Örnstråket i Örnsköldsvik något förändrad.

Arrangörerna har placerat ut sex kontroller i Örnsköldsvik med omnejd och vid varje kontroll finns det frågor att besvara. Frågorna finns tillgängliga från 10.00 till 16.00 och varje deltagare bestämmer själv i vilken ordning kontrollerna besöks. Ingen föranmälan om deltagande behöver göras.
På varje frågeformulär finns ett mobilnummer dit man via sms svarar på frågorna samt anger nummer på kontrollen och deltagarnamn. Frågorna finns utplacerade vid Bruksgården (Brux Restaurang), på övre grusparkering; OSTP Sweden AB, infart från Hamngatan på parkering vid cykelskjul; Gamla bensinmacken/bilverkstaden i Idbyn, på parkeringen; Skeppsmaln, på vändplan vid hamnen; Banafjälsskolan, på parkeringen; Lättelement AB Högland-vägen 9, på parkeringen.
– Det är roligt att vi trots allt kan fira den motorhistoriska dagen och ge människor en anledning att ta ut sina fina fordon, säger Håkan Nordin, ordförande i Norrlands Motorhistoriker och uppmanar alla deltagare: Kom ihåg att hålla avstånd mellan varandra och efter vägen.

 

Publicerat