Evenemang

Bach möter folkmusik

Flerfaldigt prisbelönta flöjtisten Kristine West och nyckelharpsspelmannen Erik Rydvall pusslar ihop Johann Sebastian Bach med svensk folkmusik. Hur det låter kan man höra på Thuleteatern lördag 1 februari.

Barockmusikens gigant, Johann Sebastian Bach, komponerade bland annat musik för solocello och soloflöjt. Med den som utgångspunkt har Kristine West och Erik Rydvall vävt samman barocken med musik ur gamla svenska spelmansböcker – men även nyskriven musik.
Kristine West har sina rötter i den hälsingska folkmusiken, och både som solist och ensemblemusiker är hon flitigt anlitad. Hon har bland annat spelat med Drottningholms Barockensemble, Sveriges Radios Symfoniorkester, Blåsarsymfonikerna och Gävle Symfoniorkester. Kristine spelar olika typer av blockflöjter, traversflöjter, tvärflöjter och pipor.

Erik Rydvall har på senare år vuxit fram som en stjärna på den svenska folkmusikscenen. Han var bland annat med och startade den flerfaldigt prisbelönta folkmusiktrion Nordic och har spelat med bland andra Norrlandsoperans Symfoniorkester, Dalasinfoniettan, den internationella konsert-organisten Gunnar Idenstam samt med den svenska världs-musikens store mästare, multiinstrumentalisten Ale Möller.
Under våren släpper Kristine och Erik sitt debutalbum med musik från barock och nordisk folkmusik. Konserten på Thuleteatern arrangeras av Örnsköldsviks Folkmusikförening

 

Publicerat