Evenemang

Dubbelt upp på Thule

Det blir tätt på given för Örnsköldsviks Folkmusikförening nästa vecka. Onsdag 20 november hyllar gruppen WAO sångaren, poeten och konstnären Vilho Ollikainen, och fredag 22 november står Duo Systrami på Thuleteaterns scen.

WAO bildades för ett framträdande vid Tornedalsteaterns premiär av föreställningen Tjära Människa, som handlade om Vilho Ollikainens liv. Alla som ingår i WAO har på något sätt en relation till Vilho och hans musik, och de ser som sin uppgift att bidra till att fler får upp ögonen för den stora musikskatt han lämnat efter sig.
Onsdagens arrangemang genomförs med stöd av Statens Kulturråd och därmed kan Örnsköldsviks Folkmusikförening bjuda på fri entré.
Duo Systrami består av tvillingsystrarna Fanny och Klara Källström på fiol respektive cello. 2013 vann de första pris i tävlingen ”Årets unga folkmusikband” och året därpå tog de hem andra pris i Musik Direkts riksfinal. 
Med de här systrarna på scen vet man aldrig riktigt vad som väntar bakom hörnet. Det som börjar i en stillsam melodi kan i nästa sekund ersättas av ett rivigt beat, och deras tvära kast mellan genres gör att Duo Systrami omöjligt kan placeras i något fack. De flyger som de själva vill – men alltid tillsammans.

 

Publicerat