Näringsliv

Klappat och klart för invigning

Den 26 oktober är det nyinvigning av Oskargallerian och närmare två år av omfattande ombyggnationer och renoveringsarbeten är fullbordade.
– Det har varit en stor och lyckad resa och vi är nöjda med resultatet, säger Martin Gidlund som representerar fastighetsbolaget Nordek.

Ö-viksbor och tillresta har under en längre tid vant sig vid byggställningar, skyddande staket, tillfälliga passager och byggarbetare i och utanför Oskargallerian i centrala Örnsköldsvik. Nu är mångmiljonprojektet fullbordat, vilket resulterat i en fräschare och modernare galleria.
– Det känns riktigt bra. Vi är nöjda och den uppfattningen verkar även hyresgästerna ha, säger Martin Gidlund och riktar ett stort tack till personalen i butikerna för det stora tålamodet under byggtiden.
Två mindre lokaler är hyreslediga och för närvande förs dialoger med företrädare för restaurang- och caféytor. I övrigt är butiker i gång i övriga utrymmen och många är glada över att ombyggnationen och renoveringen nu är färdig.
– Jag tycker att det blev jättebra. Vi har fått en galleria i tiden och det tror jag att även kunderna kommer att uppskatta, säger Ulrika Nordin i Blomsterateljén.
Även på utsidan har det hänt saker. En ny fasad i plåt pryder ytterväggarna och utanför huvudentrén har kommunen och Nordek samarbetat kring ett nytt torg.
– Under hösten och vintern blir det en öppen yta, men till våren kommer det nyheter även här, berättar Martin Gidlund innan vi knallar in i gallerian för en rundvandring.
På den översta våningen träffar vi Anna Frank Hörnblad på Dressman:
– Jag tycker också att det blev riktigt lyckat. Jag tror att det blir en nytändning både för kunderna och för oss i butikerna.

Lördag den 26 oktober blir det nyinvigning, vilket kommer att bjuda på en shoppinghelg med det lilla extra.
– Vi får många glada kommentarer från allmänheten. Det är jätteroligt att folk uppskattar vår satsning, säger Martin Gidlund.

 

Publicerat