Modo Hockey

Fredrik Glader blir Modos nya sportchef

Efter att Micke Sundlöv lämnade Modo tidigare i år så har Modo Hockey stått utan sportchef. Men nu är det klart att det blir Fredrik Glader som tar över rollen.

– Jag vill vara en del av resan i Modo Hockey och ser en chans att utvecklas både som person och som ledare, säger Fredrik på Modo Hockeys hemsida.

Fredrik kommer senast från att ha jobbat som huvudtränare och sportchef i Luleås damlag och har även varit förbundskapten åt det danska damlandslaget under den senaste säsongen. Nu lämnar han Luleå för att istället ta sig ann jobbet som Modos sportchef.
– Jag kände att tiden nu var mogen för mig att gå vidare i karriären där Modo är en förening på väg i rätt riktning. Det har gjorts ett stenhårt jobb här sedan herrlaget åkte ur SHL och det som även attraherade mig är att föreningen har en tydlig målsättning. Det har även byggts upp en organisation och en ledarstab runt herrlaget som är intressant, där även juniorlagen har en väldigt stark tradition att år efter år tillhöra toppen i Sverige, kommenterar Glader och fortsätter:
– Jag vill vara en del av resan i Modo Hockey och ser en chans att utvecklas både som person och som ledare. Jag vill lära mig nya saker, bredda min kunskap och tillsammans med duktiga medarbetare ta steg framåt för föreningen.

Kontraktet med Modo gäller för de tre kommande säsongerna. Senast den 14 oktober kommer han att tillträda tjänsten.
– Det ska bli spännande att få komma till bygden, som jag vet andas hockey, och som har en organisation och personal som verkligen brinner för att Modo ska ta nästa steg som organisation. Tillsammans vill jag vara del av det som alla nu satsar mot med att ta herrlaget tillbaka till SHL, säger Glader och avslutar:
– Från start gäller det för mig att lära känna organisationen och ledarstaben i och runt herr- och juniorlag och bilda mig en uppfattning innan jag sätter mig och börjar ta tag i saker på djupet. Högt på prioriteringslistan är en bra scoutingverksamhet och den vill jag utveckla tillsammans med hockeykompetent personal jag vet redan finns i och runt Modo Hockey. Tillsammans ska vi utforma framtiden.

Publicerat