Evenemang

Riksspelman till Thule

Hon tilldelades SKAPs Folkmusikpris 2018 och Grammisnominerades för debutalbumet ”Places”. Fredag 5 april spelar Lena Jonsson med sin trio på Thuleteatern.

Violinisten Lena Jonsson från Bollnäs blev Riksspelman 2008 och tio år senare, 2018, gav hon ut sitt första soloalbum och nominerades direkt för en Grammis. Men även om soloalbumet dröjt så är hon en flitigt anlitad folkmusiker som bland annat spelar med grupperna Limbohofvet och Skenet, den svensk-franska Duo Jonsson Coudroy samt i en duo tillsammans med amerikanska violinisten Brittany Haas. 
Hon har turnerat med Sofia Karlsson, Abalone Dots, Anna Järvinen och Dungen men också spenderat över 15 år som musiker i USA, Storbritannien, Australien och runt om-kring i såväl Europa som Asien. Hennes förmåga att kombinera sin djupa kunskap i traditionell svensk folkmusik med innovativa konstnärliga känslor har lett till att hon är en av de mest efterfrågade musikerna på folkmusikscenen.

Nu är Lena Jonsson ute på turné med egen trio där gitarristen Erik Ronström och basisten Kristofer Sundström ingår. Arrangör är Örnsköldsviks Folkmusikförening.

Publicerat