Musik

Norpan gästar blueskväll

Ikväll, lördag 22 december, är det dags för årets Julblues, med fyra lokala bluesband och en hemvändande stjärntrummis på plats i Blueskällarn på Brux.

Lagom till fjolårets Julblues gav arrangörsföreningen Örnsköldsvika Bluessällskap ut plattan ”Live at Blueskällarn/Brux 17 december 2016”, så det blev ett rejält releaseparty samtidigt som fyra band delade scen.

Fyra band blir det även den här gången: Glenn Sundqvists Stone Free, B. Svensson Bluesband, Jojo Bluesband samt Olow Sjöblom Band – med ingen mindre än Magnus ”Norpan” Eriksson på trummor.
– Det ska bli kul, jag och Olow är gamla kompisar och vi spelade ihop för sådär hundra år sedan. Vi försöker träffas ibland och nu ringde Olow och frågade om jag ville komma upp och spela. Det passade så bra eftersom jag ändå ska upp och fira jul med min pappa som bor i Domsjö, säger Norpan, som då 7an ringde upp honom tidigare i december inte hade en aning om vad han skulle spela tillsammans med Olow Sjöblom Band – men vi kunde avslöja att det blir en ren hyllning till gitarrlegenden Stevie Ray Vaughan (1954-1990).
– Fint, det gillar jag! Jag har spelat Stevie förr, och jag startade ju faktiskt min bana som bluestrummis då jag var ung.

Publicerat