Nyheter/Reportage

Norbergs dröm mot verklighet

Sedan Mats Norberg förvärvade havsviken; det innersta området av Åviken har han under flera år haft en dröm om att utveckla campingen och stugområdet med en marina och en flyganläggning.
Nu är Åviken Fly Camp verklighet.

Den 24 juli invigs det som under många år har varit Mats Norbergs dröm. Campingen, stugområdet och båthamnen har kompletterats med en liten flygplats med tillhörande byggnationer och inte minst Restaurang Hangaren med plats för 50 gäster inomhus och lika många utomhus.
– Sedan vi förvärvade havsviken för över 30 år sedan har vi gjort ständiga investeringar och förbättringar i vår målsättning om att ständigt utveckla campingen för såväl flygintresserade som för alla andra. Vi är övertygade om att alla människor gillar flyg, men att inte alla gillar att flyga, säger Mats Norberg.

Åviken Fly Camp innehåller numera närmare 100 campingtomter för husvagnar, husbilar och tält samt åtta stugor med fyra till åtta bäddar. Till anläggningen hör även en småbåtshamn med gästbryggor. Men enligt Mats Norberg ska det inte stanna där. Han har fler högflygande planer.
– Vi planerar att bygga ytterligare några fler campingstugor och till och med två stugor på fem meters höjd uppe i träden. I planerna finns också en hangar för flygare med egna flygplan, en badanläggning med pool och barnpool, en tankanläggning samt en äventyrs- och frisbeegolfbana, berättar Mats.

I likhet med Bäckfjärden är inloppet till Åvikefjärden grunt och intresseföreningen, som består av året runt- och fritidsboende, verkar för att fjärden bevaras som en havsvik med hög vattenkvalitet. I det avseendet höjs en och annan orolig röst och kring det muddrade inloppet är inställningen densamma som i Bäckfjärden.
– Läget är inte akut, men vi är fullt på det klara över att något måste göras inom ett par år, säger Hans Östman, ordförande i Åvikefjärdens Intresseförening.

 

Publicerat