Nyheter/Reportage

Nu kan du boka färjebiljetter online

Örnsköldsviks Hamn & Logistik AB, som bedriver färjetrafik i Örnsköldsviks skärgård, har tillsammans med företaget Nortic tagit fram ett system som låter dig boka färjebiljetter online.

Örnsköldsviks Hamn & Logistiks färjor trafikerar öarna Ulvön, Trysunda och Strängöarna från Köpmanholmen året runt, och från och med 30 maj så kan resenärer köpa sina biljetter online via till exempel mobilen. Detta ska skapa en smidigare tur för både passagerare och skärgårdstrafiken som snabbt läser av biljetterna genom en mobil app innan avfärd.

– Nu inleder vi ett spännande samarbete med vår leverantör Nortic och än så länge är vi bara i första skedet. Vi vill se vad som fungerar bra och vad vi behöver utveckla ytterligare. Under sommaren kör vi en testperiod. Parallellt med vårt nya biljettsystem kommer vi under testperioden att behålla det gamla biljettsystemet, säger Runde Häreskog, utvecklingschef på Örnsköldsvik Hamn & Logistik.

Det nya bokningssystemet kommer i början under en testperiod att bara användas för personbiljetter. Den som vill köpa biljett för frakt, fordon 10-kort och årskort fortsätter att göra det med det gamla bokningsystemet. Under testperioden kommer det också att vara möjligt att köpa personbiljett vid kajen för den som inte bokat online.

– Ambitionen är självklart att alla biljettyper ska kunna bokas och köpas via vårt nya system. Det kommer att öka tillgängligheten och spara tid för alla inblandade. Vi ser också möjlighet att skapa nya spännande lösningar tillsammans med våra samarbetspartners, fortsätter Christer Ögren, VD för Örnsköldsvik Hamn & Logistik.

Efter testperioden kommer det nya biljettsystemet att utvärderas och nödvändiga förbättringar genomföras för att det nya biljettsystemet ska vara helt klart 2019.

Länk till bokningen hittar du här!

Publicerat