Evenemang

Mässgeneralerna

Det är ingen överdrift att kalla Thomas Norberg och Per Karlsson för mässgeneraler. Duon är i dagsläget ensam i Örnsköldsvik om att ägna sig åt den verksamheten och nu står två arrangemang för dörren; Byggmässa Örnsköldsvik och Öviksmässan.

Bredvid ett antal musikevenemang har Thomas och Per valt att lägga krutet på mässor och sedan mångåriga och framgångsrika Örnexpo upphörde är de ensamma i kommunen inom det gebitet. Numera är de inblandade i ett flertal mässor under året och har nyligen lagt premiären av Höga Kusten Smakmässa till handlingarna.
­– Den blev lyckad, men självklart finns det alltid saker som kan göras bättre och vi har redan bestämt oss för att, i samarbete med
Evenemangsarenan i Örnsköldsvik AB, arrangerar nästa smakmässa, 5-6 april nästa år, berättar Per Karlsson.

Närmast på mässprogrammet står Byggmässa Örnsköldsvik, 4-5 maj, och strax därpå Öviksmässan, 10-12 maj. Den förstnämna arrangeras på Myrängsvägen på det stora utomhusområdet intill Beijers bygg-varuhus och den senare i vanlig ordning i och utanför Fjällräven Center.
– Byggmässan är en mindre mässa med 35 utställare där cirka hälften är tillresta. Den vänder sig både till branschfolk och konsumenter och inte minst till villaägarna som är i full gång med diverse projekt, säger Thomas Norberg.

Öviksmäsan arrangerar Karlsson & Norberg för fjärde gången i ordningen och den har vuxit ut till en riktig folkfest.
– Det är roligt att höra att så många utställare är så positivt inställda till Örnsköldsvik. Det är besökarnas förtjänst, säger Per Karlsson.
Under förra veckoslutet arrangerade duon Västerås Rockfest i Bombardier Arena.
­– Precis som för många andra är våren en hektisk tid för oss. På hemmaplan blir det fullt fokus på Örnsköldsvik igen och de två kommande mässorna. Sedan ser vi fram emot första upplagan av Hela Ulvön dansar den 16 juni, säger Thomas Norberg.

Publicerat