Evenemang

Här ska hela Ulvön dansa

Det ska bli dans på Ulvö brygga den 16 juni. Ett efterlängtat inslag i hjärtat av Höga Kusten.
– Klassik bryggdans i en fantastisk miljö, säger Thomas Norberg, Karlsson & Norberg, som tillsammans med 7an Mediapartner står bakom arrangemanget.

Fotbolls-VM, O-ringen, Lars Winnerbäck, Sjunde i sjunde och G.E.S. Det och mycket annat finns det att se fram emot den kommande sommaren, och inte minst ”Hela Ulvön dansar” som arrangeras i Ulvöhamn den 16 juni. En riktig danslördag som förhoppningvis ska locka många till ”Bottenhavets Pärla”.
– Vi hoppas och tror att det kan bli en riktig höjdare under helgen mellan studenten och midsommar. Ett festligt startskott på en förhoppningsvis fantastisk sommar, fortsätter Thomas Norberg och berättar att målsättningen är att göra bryggdansen till ett årligen återkommande arrangemang.
­­– Skärgård och bryggdans hör ju ihop. Det skulle vara fantastiskt roligt om vi lyckas få till en tillställning som lockar många ut i skärgården redan före midsommar, säger Johannes Jonsson, 7an Mediapartner.

En fingervisning om det fick Ulvön förra sommaren då Örnsköldsviks Segelsällskap, motsvarande veckoslut, arrangerade svenskt mästerskap för segelbåtstypen Albin Express. Den händelsen bidrog till att många gjorde säsongens första besök på ön betydligt tidigare, vilket ligger i linje med målsättningen hos öns näringsidkare om att förlänga högsäsongen.

Till sommarens danspremiär ska det lokala och riksbekanta bandet Thor Görans göra allt för att få hotellbryggan att gunga och komplementet till dansbandsmusiken kommer inte okända cover- och partybandet Pink Hink att svara för.
– Ulvöhamn har så klart sina begränsningar, men vi tror att det kan bli folkligt och festligt. Ett arrangemang av det här slaget i vår fantastiska skärgård tror jag att många längtat efter, säger Thomas Norberg.

Biljetter till Hela Ulvön dansar går att köpa via ticketmaster.se.

Publicerat