Film-TV-Radio

Kärlek och passion på Gnistan idag

Åldern har ingen betydelse när det kommer till äktenskapliga problem, passion och nya berikande relationer. Det står klart i de tre filmer som visas på Folkets Hus Gnistan måndag 13 november.

Örnsköldsviks Filmstudio och PRO Kultur samarbetar i en filmdag där temat är kärlek, passion, känslor och relationer mellan människor i pensionsåldern.

Filmdagen startar 11.00 med ”45 år” där Charlotte Rampling Oscarsnominerades för sin roll som Kate Mercers där hon och maken Geoff planerar för 45:e bröllopsdagen, men där Geoff oväntat får ett brev med nyheter som sätter deras relation i ett nytt ljus.

Efter ett uppehåll för lunch tar vi oss till Tyskland och ”Sjunde himlen” där passionen slår till mellan två personer i 70-års- åldern, som båda två är gifta – vilket gör det hela rätt komplicerat.

Filmdagen avslutas med den franska ”Mina eftermiddagar med Margueritte” där den godhjärtade, men inte så kvicktänkte, Germain (Gérard Depardieu) en eftermiddag i parken möter 95-åriga Margueritte (Gisèle Casadesus). I hennes sällskap inleder han en oväntad upptäcktsresa in i ordens och litteraturens värld.

 

Publicerat