Övrig sport

Folkligt på Winther Arena

Här är en av Örnsköldsviks senaste arenor. Nämligen Winther Arena på Skyttis och enligt Sofia Domeij landets bästa luftgevärsskjutvall.
– Vi har en av världens bästa skidskyttar som bor och tränar här. Det bör vi ta vara på, säger Sofia.

Den förre elitskidåkaren och elitskidskytten Sofia Domeij, 41, släpper varken greppet om skidåkning eller skidskytte. Hon är en av entusiasterna bakom nytt liv i Örnsköldsviks Skidskytteförening som nu med gemensamma krafter slår ett rejält slag för att skidskytte ska bli ett av många inslag i Örnsköldsviks idrottsutbud.
– Vi är övertygade om hur viktigt det är med att få prova alla möjliga idrotter. Det skapar ett sug och ger alla större möjligheter att hitta den idrott som passar bäst. Dessutom tror vi att fler valmöjligheter gör att fler håller i gång längre och dessutom aldrig släpper greppet om den viktiga motionen, säger Sofia.

Tidigare har Skyttis inte varit något alternativ för skidskyttarna, men med hjälp av ett flertal sponsorer och stöd från kommunen finns nu ingen fullskalig anläggning, men väl en belyst luftgevärsskjutvall på tio meter.
­– Anundsjö Skidskytteförening gör det fantastiskt bra, men vi vill att det även ska finnas träningsmöjligheter nära centrala Örnsköldsvik. Vi har ju trots allt en av världens bästa skidskyttar som bor och tränar här, säger Sofia Domeij och syftar på meriterade landslagsskidskytten Fredrik Lindström.

Under hösten har klubben bjudit in till tre öppna träningspass och när Tidningen 7 hälsar på är närmare 40 barn och ungdomar på plats för att känna sig för. Till Winther Arena har såväl relativt vana skidungdomar som klubblösa nybörjare sökt sig.
– Det är vi glada för och nu hoppas vi kunna köra i gång en träningsgrupp i vinter med barn i 7-8-årsåldern. Men vi orkar inte med allt själva och är beroende av föräldrarnas engagemang, fortsätter Sofia.

Hon vill rikta ett varmt tack till företagen som ställt upp och gjort satsningen möjlig och inte minst till alla ideella krafter. Nu hoppas Örnsköldsviks Skidskytteförening på en rolig fortsättning och flaggar för lördagens utbildningsdag med Skidskytteförbundet på Skyttis och träningstillfället dagen därpå. Drömmen är naturligtvis att området i en framtid har en fullskalig skidskytteanläggning, men så här långt är klubben tacksam och belåten över nya Winther Arena.
– Att skjuta luftgevär på tio meter är ett ypperligt sätt att träna och känna sig för och lära sig skidskytte. Det är enkelt att utöva och påminner ganska mycket om det ordinarie skidskyttegeväret, säger Sofia Domeij.

Publicerat