Modo Hockey

Röymark klar för Modo Hockey

– Det är den här typen av spelare och ledare vi vill ha in i laget där Röymark har den rutin vi eftersökt från spel i viktiga matcher. Han vet vad det krävs att som spelare leverera kväll efter kväll, kommenterar sportchef Micke Sundlöv.

Martin Röymark är klar för spel i Modo Hockey där den norske landslagsspelaren senast kommer från en säsong i finska Liiga där han representerade Tappara för 15 poäng (8+7) på 56 spelade matcher och blev mästare efter klubben tagit sitt andra raka guld. Röymark spelade även 23 matcher för det norska landslaget under säsongen 2016/2017.

Röymark har Manglerud som moderklubb och sex säsonger i norska ligan, men har även stor erfarenhet från spel i SHL där han representerat Frölunda HC under två säsonger, Timrå IK under två säsonger samt Färjestad BK under fyra säsonger. Totalt har Röymark 383 matcher i SHL samt 49 matcher i SM-slutspelet och har under dessa åtta säsonger svarat för 45 mål och 50 assist för totalt 95 poäng i SHL.

– Vi har faktiskt fört en dialog under en längre tid där jag haft bra diskussioner med både Hans Särkijärvi och Micke Sundlöv där de hade bra saker att säga. Ju mer jag tänkte på att spela i Modo desto roligare har det känts och när det nu är klart känns det helt rätt, kommenterar Röymark på Modos hemsida.

Martin Röymark, 30, har erfarenhet från spel i Norska GET-ligan, SHL, finska Liiga, hela 10 VM-turneringar för Norge samt två Olympiska spel. HockeyAllsvenskan blir dock en ny erfarenhet för norrmannen.

– Det är en tuff liga med fartfyllt spel av både det jag hört men också av det jag har sett på TV den senaste säsongen. Jag ser fram emot att spela i ligan och att representera Modo Hockey där jag ska göra allt för att hjälpa till på klubbens resa tillbaka mot SHL.

– Jag har spelat i landslaget med flera av spelarna som tidigare spelat i Modo och när jag träffade Mats Zuccarello hade han bara bra saker att säga om klubben och tyckte att jag skulle skriva på direkt utan eftertanke, skrattar Röymark avslutningsvis.

Kontraktet mellan Modo Hockey och Martin Röymark gäller för den kommande säsongen.

Publicerat