Evenemang

Meta sings Ella

Hon kallades ”The first lady of jazz” och är en av de största sångerskorna någonsin. Imorgon Onsdag 1 mars på Nya Parken får vi höra Ella Fitzgeralds välkända låtar tolkade av Meta Roos som backas upp av Övik Big Band.

Meta Roos hade redan 2007 premiär på ”Meta sings Ella”, en musikalisk föreställning om Ella Fitzgerald med musikarrangemang av Kjell Öhman. Det hela ledde också till en skiva och efterfrågan på föreställningen har varit så stor att Meta Roos kör den fortfarande, tio år senare.

Ella Fitzgerald (1917-1996) var utan tvekan en av de allra främsta sångerskorna, hon tilldelades 13 Grammys, bland annat fick hon priset tre år i följd för årets bästa kvinnliga vokalist. Lämpligt nog till 100-årsjubileet av Ella Fitzgeralds födelse kommer nu Meta Roos till Örnsköldsvik för att kompas av Övik Big Band.

Även Meta Roos är prisad, hon har bland annat tilldelats Ulla Billqvists stipendium och 2008 blev hon Anita O’Day-pristagare med motiveringen: ”Tonsäkerhet, utlevelse, känsla, humor och improvisationsförmåga utöver det vanliga, är några av kännetecknen för Meta Roos som sedan flera år hör hemma i den absoluta sångeliten.” Arrangör är Robin Hörnkvist, Reventh Management.

Publicerat