Evenemang

Jullov – med gospeltoner

Samuel Ljungblahd, Daniel Stenbaek, Höga Kusten Gospel och Övik Big Band med Karin Öberg vid mikrofonen. Lördag 17 december är det dags för julkonserten ”Jullov” i Fjällräven Center.

Samuel Ljungblahd var nyligen här och sjöng på kören Nota Benes adventskonserter. Snart kommer han igen, den här gången till Fjällräven Center där Robin Hörnkvist, Reventh Management, arrangerar ”Jullov” tillsammans med Evenemangsarenan.

– Det kommer att bli allt möjligt. Vi hade en julkonsert ifjol, en gospelkonsert i Själevads kyrka med Samuel Ljungblahd och Daniel Stenbaek, och det var jättekul. Vi ville göra det igen, men ännu större och ännu bättre, säger Robin Hörnkvist som fått med sig både Samuel och Daniel i år också.

– Nu har vi utökat med Övik Big Band som slår ihop sin julkonsert med vårt arrangemang. Det blir en riktig dunderbrakare med två timmar non stop av klassiska jullåtar, Samuels egna låtar och helfestlig gospel från alla tider.

Samuel Ljungblahd har efter flera framträdanden i tv, och inte minst hans sång vid prins Carl-Philip och prinsessan Sofias bröllop, blivit en känd röst för hela svenska folket. Pianisten Daniel Stenbaek är inom gospelkretsar närmast att betrakta som en guru och han är en flitig gäst på olika stora gospelfestivaler runt om i Europa.

Höga Kusten Gospel, under ledning av Lena Bagge Lindström, kommer att sprida riktig gospeljulkänsla och Övik Big Band har förstås med sig Karin Öberg, uppskattad sånglärare på Mellansels Folkhögskola.

– Det blir jul. Jag har tänkt när vi valt låtar att det ska vara mycket julstämning, lite blandat, traditionella jullåtar och kanske någon från vår Whitney-julkonsert. Jag hoppas att folk ska gå hem och känna att de har julstämning, säger Karin.

Förutom Övik Big Band blir det också en kompgrupp med koppling till Mellansels Folkhögskola, med Wille Johansson, trummor, Johannes Arvidsson, bas, Stefan Klinth, gitarr, samt ÖBB:s ledare Jonas Öberg på piano.

Arrangemanget sker inne på ispisten i Fjällräven Center som anpassats för att ta cirka 1 200 personer, plus besökare i restaurangen.

– Det är en spännande satsning och det kommer att bli sjukt pampigt och riktigt roligt. Gospeltoner, julen och glädjen ska stå i centrum, säger arrangören Robin Hörnkvist.

Publicerat