Skola & utbildning

Verktyg och dragracing på schemat

Idag besökte EM-mästaren i Topp-Fuel dragracing, Micke Kågered, Örnsköldsviks gymnasium. Ett sextiotal intresserade motorentusiaster på Fordonsprogrammet fick lära sig ett och annat viktigt att ha med sig från sin utbildning.

Utbildningsprogrammet med Micke som nu turnerat runt i landet och besökt drygt hundra skolor sker i samarbete med Bahco och har som syfte att stärka gymnasieelevernas generella kunskap kring verktyg, användningsområden och funktion.

Bland annat fick man se den avancerade och spektakulära racingbilen och få all möjlig teknikinformation. Ergonomi och verktygslära stod också på schemat denna högtidsdag för fordonseleverna.

Kjell Olov Kjellsson, fordonslärare på Parkskolan:
– Eleverna har verkligen fått en god inblick i verkligheten idag. Vi har jobbat stationsvis i tre grupper med experter som tagit hand om vår duktiga blivande mekaniker. När det gäller verktyg så har det hänt mycket och därför har den delen av utbildningsdagen varit mycket nyttig.

Detta var första gången man besökte Ö-vik och kanske kan det bli ett återkommande inslag i undervisningen för fordonseleverna i Örnsköldsvik.
 

Publicerat