Musik

Triojazz i världsklass

Publiken på Brux ville aldrig att Jan Lundgren Trio skulle sluta spela.

Vi som haft förmånen att se Jan Lundgren Trio tidigare visste på förhand att det här skulle bli en musikalisk höjdare i vårens program hos Perdido Jazz & Blues. För dem i publiken som såg denna fantastiska trio för första gången blev det garanterat en mycket positiv överraskning.

Inte nog med att pianisten Jan Lundgren, basisten Mattias Svensson och trummisen Zoltan Csörsz är rasande skickliga musiker – de bjuder också på en välsmakande musikalisk anrättning som är kryddad av humor, och en stor näve sprudlande spelglädje.
Trion blandar egna kompositioner med standards och svensk folkmusik och de tar sig elegant mellan olika låtar i ett och samma stycke, på ett både välarrangerat och improviserat sätt. Kvällen bjöd också på en överraskning när Ö-viks sångfågel Stina Johansson (Stina Joza)  fick sjunga en låt tillsammans med trion.

Sympatiske Jan Lundgren turnerar flitigt runt om i Europa, och även längre bort än så. I höstas spelade han exempelvis i Sydkorea. Att vi får se honom, och hans trio, på våra breddgrader är en ynnest och det är bara att gratulera alla som var på Brux på fredagskvällen. Vi fick se en spelglad jazztrio i världsklass. Tack till Estrad Norr och Perdido Jazz & Blues för detta.

Publicerat