Pia M

I rätt stad igen!

Jag tycker om att köra den sista bussen, helst när det är stormigt och blött, och allting utanför mitt svagt upplysta fordon flyter ihop till ett enda stort mörker.

Jag tycker om att köra den sista bussen. Helst när det är stormigt och blött, och allting utanför mitt svagt upplysta fordon flyter ihop till ett enda stort mörker.

På något sätt ändras mentaliteten hos de åkande efter ett visst klockslag på kvällen. Med lite middagsmat i magen varvar folk ner och den hets som bara för en halvtimme innan dominerat trafiken försvinner. Det lugna tempot och de klassiska rockballaderna på radion är vad som får mig att må riktigt bra.

Lustigt nog är jag i vanliga fall inte alls förtjust i lugna låtar. Alla mina blandskivor är hopplock av musik som på ett ganska diskret sätt nog kan beskrivas som mera framåt. Bra låtar att köra fort till, har jag hört en del beskriva dem som.

När jag vaknar denna torsdagmorgon, vaknar jag med ett ryck av ett ljud som jag inte känner igen. Luften känns kall och sängen väldigt tom utan den stora schäferhunden bredvid mig. Jag hör henne röra sig under sängen, morra lite lätt och när jag fått på min mina svartbågage glasögon (japp, jag försöker se ut som Victorias Daniel fast i cool kvinnovariant) tror jag inte på det jag ser. Det snöar i mitt sovrum!!

Vinden som under natten utvecklats till något stormigare än jag väntat mig har trots mina försiktighetsåtgärder slitit med sig fönstret och slagit sönder det mot betongväggen!! Snöflingorna, stora som potatischips, smälter till små pölar av rinnande vatten och den sovmorgon som jag efter veckans kvällsarbete bestämt mig för att unna mig ser jag likt en nyligen befriad fågel flaxa iväg genom det stora gapande hålet. Tacksam över att det hänt just idag, dagen som Damen Som Städar hos oss kommer, börjar jag min dag genom att plocka glassplitter från golvet.

Idag har Mannen Från Tidningen bokat den eftermiddagsdejt med mig; anledningen heter visst fotografering. Äntligen kommer jag att få upp en bild på mig själv på bloggen!! Det ser jag fram emot, samtidigt som jag gruvar mig grymt mycket för hur resultatet kommer att se ut. Bilderna som min sambo, “Dr K”, tog på mig för några dagar sedan fick mig nästan att ändra statusen “sambo” till “särbo”!! Med de enorma viktkomplex som jag ständigt dras med, är inte jag den allra enklaste kvinnan att bilda av :) .

Min plan för denna dag, som för mig är en lördag, är att inte göra någonting alls. Så fort Fönsterfixarmannen, Städ-Damen och Tidningskillen gästat mig har jag planerat att hälla upp ett hett bad och tillåta mig sova en liten stund - efter själva badandet. Och när jag vaknat till i ett förhoppningsvis lite somrigare sovrum ska jag för första gången prova att lägga ut lite bildmaterial på bloggen. Foto, gärna kombinerat med heminredning är ett rätt så kärt intresse för mig och resultatet av det är till för att delas med sig av. En hel del rosa och vita detaljer kommer ni att få se :) .

Publicerat