Saga S

Julstök a'la Saga!

Det är utsidan som räknas. Det fattar ju vem som helst! Här skickas då inte ett julkort eller ett paket iväg utan målade stjärnor, färggrann tejp, påklistrade jultomtar och personliga hälsningar!

 

Självklart väljer man på julen vad man ska ta sig vatten över huvudet angående. Alltså, om man ska göra det mest grandiosa pepparkaksslottet, det mest exklusiva julbordet eller kunna visa upp den mest trendiga julgransdekorationen. Pepparkakshus i all ära, det skulle jag absolut vilja göra… Men på något vis tror jag hälften av degen skulle slinka i magen just nu och tålamodet tryter gällande det mesta har jag känt på senaste tiden. Så… jag besparar mig nog den prövningen i år! Dagarna och veckorna flyger förbi och denna vecka innebär för mig lugnet före stormen då det gäller jobb och firanden av diverse slag. Därför utlyste jag dessa lediga dagar som jag haft inledningsvis under veckan till julstökardagar!

Vad är då viktigast att få gjort till jul för just MIG? Jo… att få iväg personliga och fina kort till de som står mig varmast om hjärtat och som jag förmodligen inte kommer att träffa under julhelgen. Under hela måndagen scannade jag dessutom mitt arkiv för att hitta lämpliga (sportiga och inspirerande) bilder på mig själv i lite lagom action till en fotokalender som jag ska överräcka till ett axplock av människor som jag vill visa min otroliga uppskattning till. Det blev ett riktigt ”filureri” i sökandet efter att ”bjuda på sig själv” men samtidigt inte vara skrytig i betydelsen ”kolla på mig!!”. Jantelagen sitter djupt inpräntad i mig som ändå är ett litet svenskt mellanbarn från (ursprungligen) en större tätort när allt kommer omkring.

Du ska inte tro att du är något!

Men jag är visst något. För jag kan ge glädje till andra! Och kan jag göra någon som betyder något för mig bara det minst glad, så lyser jag på insidan som en sol! Men det där med utsidan i textens inledning då? Jo, då menar jag ”det som syns”. Det som hamnar i en brevlåda syns till exempel. Att ett paket är inslaget med eftertanke och omsorg syns. Att julkortet har glada tomtar och stjärnor som INTE var förtryckta när de rycktes i stressen på ICA… det syns! Därför ingick det i mitt julstök att köpa julkort men även klistermärken, färggranna pennor och framkalla en och annan bild som komplettering! Min jul är personlig och helhjärtad, genomtänkt och överraskande!

På dagens bild bjuder jag just därför på en ”sneak-peak” hur fotokalendern a’la Saga ser ut!!

Ha en fortsatt underbar snöig dag närmare jul, allesammans!

Publicerat