MUSIK

Pop med folksjäl

Musiken som sångerskorna och multiinstrumentalisterna Maja Långbacka och Matilda Bådagård skapar har beskrivits som soundtracket till en saga. Lördag 20 april uppträder de på Thuleteatern.

Långbacka/Bådagård har hyllats för sin förmåga att trollbinda publiken med sina tätt sammanflätade röster. Att uppleva en konsert med den här unika duon är som att träda in i ett alldeles särskilt musikaliskt universum där genregränser utmanas och tradition möter progression.
Det är pop med folksjäl, eller kanske folk med popsjäl, och de två har skapat en egen genre någonstans i smältdegeln av pop, jazz, världsmusik, traditionell folkmusik och filmmusik. De har också skrivit filmmusik till Camilla Läckbergs drama ”Glaciär” och till Johan Ribes dokumentär ”Ink, blood and socks”. De har även gjort musiken till dansteaterföreställningen ”Fåglarnas Skolgård” och tolkat Peter Gabriels klassiker ”Solsbury Hill”.
Nu är Långbacka/Bådagård ute på turné med den helt färska plattan ”Growing Up Growing Down”, där de beskriver en längtan att få vända sig inåt. Att få umgås med de stora, kluriga frågorna kring föräldraskap, generationsband, spiritualitet och identitet.
– Det kan handla om ens eget rotsystem, var har jag rotat mig i världen? Vilka har gått före och vad har de betytt för mig? Vad för jag vidare till mina barn och min omgivning? Vem är jag och vart går jag med alla svåra frågor? säger Matilda Bådagård.
Konserten arrangeras av Örnsköldsviks Folkmusikförening genom Musik Västernorrland.

 

Publicerat