MUSIK

Blues & rock på Nöjesbolaget

PK Bluesinferno, med frontmännen Kalle Moraeus och Pelle Holmberg, är ute på turné och stannar till i Örnsköldsvik fredag 26 januari. Dagen därpå ställer sig ö-viksbandet Perfect Plan på Nöjesbolagets scen.

PK Bluesinferno bildades 2019 då de två gitarristerna träffades under turnén ”Thank you for the music”. Innan föreställningen, mellan akterna och efter föreställningen kunde man se Kalle Moraeus och Pelle Holmberg pratandes med varsin gitarr i händerna.

Duon bestämde sig för att de skulle spela mer tillsammans, varpå Pelle bjöd ner Kalle till Skåne för att gästspela i hans band. Det visade sig att deras musiksmak var väldigt gemensam, så utmaningen skulle inte bli att hitta låtar. Det svåra var i stället att få låtarna att bli kortare än tio minuter med tanke på alla gitarrsolon som de ville få med.

PK Bluesinferno bjuder på blues, rock, några jazziga melodier, en massa sväng och en och annan historia. Kalle och Pelle har med sig Anders Lundqvist, keyboard, Mathias Tofte, bas, och trummisen Frank Nilsson.

Dagen därpå, lördag 27 januari, är det dags för Perfect Plan att visa upp sig på hemmaplan. Bandet består av Kent Hilli, sång, Rolf ”Trazan” Nordström, gitarr, Mats Byström, bas, Fredrik Forsberg, trummor, samt överläkaren och hjärtspecialisten Leif Ehlin på keyboards.

Publicerat