TEATER

På scen – Marianne Mörck

För två år sedan var hon här, nu är det dags igen för Marianne Mörck att spela Britt-Marie, 63. Hon har just lämnat sitt 40-åriga äktenskap bakom sig och ska starta upp sitt liv på nytt. Hur det går kan man se på Folkan Teater onsdag 20 september.

”Britt-Marie var här” är en kärlekshistoria om en kvinna som väntat ett helt liv på att hennes eget liv ska börja. Det handlar också om små samhällen vid vägar där fotboll och pizzerior är det sista som överger människorna.

När Britt-Marie efter avslutat äktenskap ska starta ett nytt liv och söker jobb är det enda arbete hon kan få i Borg – en liten håla som inte har mycket att erbjuda. Det snällaste man kan säga om Borg är att det ligger vid en väg. Här finns inget annat än fotbollen kvar – och Britt-Marie hatar fotboll. Detta är sannerligen inte början på en underbar vänskap.

Marianne Mörck är ensam på scen och gör alla roller i denna varma komedi som bygger på Fredrik Backmans bok med samma namn. Regi och dramatisering står Eva Dahlman för och Riksteatern ansvarar för produktionen. Lokal arrangör är Örnsköldsviks Riksteaterförening, och det här är deras första arrangemang för hösten.

Två dagar senare, 22 september, kommer Slabang till Folkan med sin föreställning "Swahnen har landat" och söndag 8 oktober är det dags för de finska skådespelarna och clownerna Inga Björn och Kristiina Tammisalo från nycirkus Kallo Collective att bjuda på språklös humor i "Receptionists".

Publicerat