SAMHÄLLE

Grattis plockare

Sidensjöskolan klass F-6, Anundsjöskolan klass 4-6 och Gottne Byskola klass 4-6 prisades av Miva för sina insatser under Skräpplockardagarna.

3 087 deltagare från 32 förskolor och skolor deltog i årets skräpplockning i Örnsköldsvik. Därtill 54 privatpersoner och ett företag.
Varje vår ger sig hundratusentals barn ut och plockar skräp under kampanjen Skräpplockardagarna som arrangeras av Håll Sverige Rent. Det är barnens chans att visa att även den som är liten kan göra stor skillnad.

Kampanjen har inte bara till syfte att tillfälligt göra miljön lite renare, den skapar även förståelse och engagemang. Tillsammans får deltagarna lära sig om nedskräpningens konsekvenser samtidigt som de gör sin närmiljö och natur lite finare.

Hittills i år har över 690 000 personer från hela landet deltagit i kampanjen. Under kampanjveckan i Örnsköldsviks kommun var siffran drygt 3 000.

Ett stort grattis säger vi till Sidensjöskolan klass F-6, Anundsjöskolan klass 4-6 och Gottne Byskola klass 4-6 som deltagit i Mivas tävling och skickat in dokumentation från sin skräpplockning. Skolorna vinner 3 000 kr vardera. Miva riktar ett stort tack till alla skräpplockare för ert engagemang och bidrag till ett renare samhälle.

Publicerat