TEATER

Tidstjuvar röker upp tiden

Allvarliga figurer i grått röker cigarrer som rullas av tid som de stjäl från människorna. När tiden försvinner skapas stress och ingen har tid för barnen, men kanske kan den lilla flickan Momo ställa allt till rätta igen.

Kulturskaparna på Örnsköldsviks Folkhögskola har tagit sig an den tyske författaren Michael Endes bok från 1973. Handlingen kretsar kring flickan Momo som rymt från ett barnhem och flyttat in i en gammal ruin som tidigare varit en amfiteater.

Momo märker att vuxna inte längre har tid för barnen, och hon upptäcker att tiden stjäls av tidstjuvar – grå allvarliga män som skapar stress, jäkt och otrevnad. Nu behöver hon hjälp av Mäster Tid – som bor på den plats där tiden kommer ifrån – och sköldpaddan Kassiopeja – som kan se framåt i tiden – för att rädda sina kompisar.

Sensmoralen i Michael Endes bok är att tid är liv, och att tiden bor i hjärtat. Ju mer tid vi människor försöker spara, desto fattigare blir vi.

Räkna med spänning, dramatik och många skratt när Kulturskaparna ställer sig på scen i Örnsköldsviks Folkhögskola. ”Kampen om tiden” visas tre onsdagar på rad, kanske fler, med start 17 maj. Dubbla föreställningar, klockan 10.30 och 13.00.

Publicerat