MUSIK

Ronnie och Robin upprepar succén

Robin Hörnkvist och Ronnie Sahlén gjorde i fjol en hyllningskonsert till Vikingarna på Folkan Teater. Lördag 1 april är det dags igen, den här gången på Bruksgården.

Leende guldbruna ögon, Vid en liten fiskehamn, Du gav bara löften. Det är bara tre av många välkända låtar av Vikingarna som Robin och Ronnie tolkar tillsammans med rutinerade Holmsten Trio – det vill säga Pär-Åke Stockberg, Mikael Holmsten och Stefan Bonér – som dagen till ära förstärks med gitarristen Per Nordgren, som vi bland annat kunnat höra i High Coast Jazz Orchestra.
– Vi ville hitta något att göra tillsammans och vi har väldigt roligt ihop på scen. Enda problemet är att vi nog surrar mer än vi spelar, sa Ronnie Sahlén inför deras första Vikingarna-hyllning.

Att det blev en hyllningskonsert till just Vikingarna, ett av Sveriges mest långlivade dansband, tar Ronnie på sig skulden för.
– Det var mitt förslag. Jag har hållit på med olika dansbandsstilar och sjungit en del Christer Sjögren, berättar Ronnie, som med sin djupa röst ligger i samma register som Sjögren.

Robin får därmed ta på sig att sjunga de låtar som Stefan Borsch gjorde fram till 1978 då han lämnade över till Sjögren.
– Vi gör en seriös tributekonsert med Vikingarnas låtar i vår tappning. De har en enorm låtskatt och de gjorde även en del
Elvis-covers så det blir ett Elvis-medley, lovar Robin. Och som alla säkert vet är Elvis en artist som Ronnie älskar att sjunga.

 

Publicerat