MUSIK

Jubileum och dansk toppvokalist

Sinne Eeg är en av Skandinaviens allra främsta jazzsångerskor. Fredag 31 mars kommer hon till Bruksgården tillsammans med 30-årsjubilerande High Coast Jazz Orchestera.

Västernorrlands eget länsstorband, HCJO, bildades 1993 och har genom åren spelat med storheter som Yellow Jackets, Tom Harrell, Dick Oatts, Lill Lindfors, Claes Jansson, Cæcilie Norby, Georgie Fame, Jan Allan, Perico Sambeat, Benny Bailey och Bob Mintzer.

Nu firar storbandet 30 år och under ledning av den konstnärliga ledaren och trumpetaren Fredrik Norén bjuder man in till en storslagen jubileumskonsert genomsyrad av den bästa musiken för storband.

Gäster den här gången är pianisten och arrangören Lars Jansson, som spelade hos Perdido Jazz & Blues så sent som i september med egna trion, och den danska sångerskan Sinne Eeg.

Sinne Eeg har sjungit med HCJO i Örnsköldsvik förr, 2010, och ö-vikspubliken kunde även höra henne 2009 tillsammans med Peter Rosendahl Trio och 2018 med Jacob Christoffersen Trio. I vår och sommar turnerar hon bland annat i Japan och USA, men först är det Blueskällarn på Bruksgården som gäller i detta arrangemang av Musik Västernorrland och Perdido Jazz & Blues.

Publicerat