MUSIK

Så mycket mer

Inspirerade av tv-programmet ”Så mycket bättre” arrangerades ”Så mycket mer” lokalt här i Örnsköldsvik 2018 och 2019. Nu är det dags igen, med en offentlig konsert på Thuleteatern lördag 1 april.

Till skillnad från det populära tv-programmet har deltagarna betydligt mycket kortare tid att förbereda sig på. De som
anmält sig träffas på förmiddagen i Vardagsrummet på Lasarettsgatan och får där veta vilka de ska samarbeta med, och vilken låt de ska tolka. Sedan väntar tre-fyra timmars rep innan de ska vara redo att ställa sig på scen och framföra sitt bidrag.

– För att vara med vill vi att du är väl förtrogen med ditt instrument för att vara fri att skapa tillsammans med andra. Det är först till kvarn som gäller, säger Thomas Einarsson som är en av ledarna för arrangemanget.

Vill man se och höra vad de lokala musikerna åstadkommit är det alltså Thuleteatern 1 april som gäller. Biljetter kan man köpa på Café UH eller genom att mejla Vardagsrummet på info@vardagsrummet.org.

– Det är ett otroligt spännande arrangemang där varken arrangörer, musiker, ljudtekniker eller publik har någon aning om vad som kommer att uppstå i dessa möten, säger Annelie Vigren, en av Vardagsrummets arrangörer. Vi ser verkligen fram emot den här dagen!

”Så mycket mer” arrangeras i år av föreningen Vardagsrummet i samarbete med studieförbunden Bilda, Vuxenskolan och Medborgarskolan.

 

Publicerat