EVENEMANG

Gripande berättelser

Axel Schylström och Charlie Eriksson har båda erfarenhet av psykisk ohälsa. I "Aldrig Ensam Show" delar de med sig av verktyg och kunskap som kan rädda liv. Tisdag 28 mars kommer de till Folkan Teater.

Charlie Eriksson drabbades av psykisk ohälsa, men vågade inte berätta för någon. Efter att ha vårdats i respirator och varit nära att dö på grund av sitt sista självmordsförsök insåg han att det fick vara slut på att leva med psykiska ohälsa i hemlighet. Han ville berätta sin historia och dela med sig av sina erfarenheter. Därför startade han den ideella föreningen Aldrig Ensam.

Axel Schylström är artist, låtskrivare och föreläsare. Han kom på fjärde plats i Idol 2015 och har två gånger tävlat i Melodifestivalen, senast i år med låten ”Gorgeous”. Han var också med och skrev ”Mer av dig” som Theoz tävlade med i semifinalen här i Örnsköldsvik.

Även Axel har lidit av psykisk ohälsa och han lämnar ingen oberörd när han berättar om den dramatiska händelsen 2012 då han klättrade upp på ett tåg och fick 16 000 volt genom kroppen, något som nästan kostade honom livet.

Aldrig Ensam Show sågs av tusentals personer under hösten 2022. Nu fortsätter turnén som lockar till både skratt och tårar. Charlies och Axels gripande men trots allt hoppfulla historier, och den känslosamma musiken, skapar en stämning som trollbinder och ger minnen för livet.

Lokal arrangör är Örnsköldsviks Riksteaterförning.

Publicerat