EVENEMANG

Peter Johansson till Företagarkvällen

Företagarkvällen 2023 gästas av ingen mindre än Peter Johansson. Torsdag 4 maj är det dags i entréhallen i Hägglunds Arena. Här kan du också se alla nominerade till kvällens åtråvärda priser.

Peter Johansson är gästartist på Företagarkvällen 2023. Med sin gedigna meritlista från Champions of Rock, We Will Rock You, Rock of Ages och Rhapsody In Rock kommer han garanterat att bjuda på underhållning i toppklass.

– Det känns klockrent, rätt i tiden och bara helt perfekt att ha med Peter. Jag tror stenhårt på att hela gänget vill ha en fartfylld kväll med högkvalitativ musik. Det kommer Peter tveklöst att leverera, säger Robin Hörnkvist, Scenklart, officiell eventpartner till Företagarkvällen, och fortsätter:
– Förväntan och spänningen är på topp. Det blir första svängen för mig att arrangera Företagarkvällen, vilket känns som en ära. Företagardagen i höst blev en succé och jag räknar inte med något annat än att lyfta taket på arenan nu till våren.

Under fem år blev Dominion Theatre i London Peters Johanssons hem då han blev castad av Queen-medlemmen Brian May till huvudrollen Galileo i musikalen We Will Rock You. Peter gjorde 800 föreställningar och tog publiken med storm.
Under Företagarkvällen backas Peter Johansson upp av partybandet Easy Kit. Med kompetent, energiladdad och personlig sång i spetsen, och ett fundamentalt svängigt kompband fyllt med spelglädje i botten, är receptet fullbordat.

Företagarkvällen arrangeras av Företagarna Örnsköldsvik, Handelskammaren Mittsverige, Örnsköldsviks Kommun och Örnsköldsviks Industrigrupp med Scenklart som eventpartner.

Företagarkvällen 2023

ÅRETS MIKROFÖRETAG
Kriterier: Årets Mikroföretag är ett företag som visar företagsamhet och under året utvecklat verksamheten på ett sätt som bör premieras. Företaget skall vara en god förebild och ha sitt säte i Örnsköldsviks kommun. Max 9 anställda och max 20 Mkr i omsättning.

Leo Häggström, Peder Wallmark & Jens Wallmark – X-Line Försäljning AB
Tre innovativa företagare, som hela tiden jobbar för att utveckla och bredda sin verksamhet. Genom en skalbar affärsmodell och lokala leverantörer växer företaget i Sverige, Norge och Island. Kommande lanseringar, höga ambitioner och förmågan att se möjligheterna fungerar som en förebild och lovar gott inför framtiden.

Jessica Henriksson – Mammafint AB
En företagare som månar om att ge sina kunder en unik upplevelse genom en personlig säljteknik som gör försäljningen till en show med hög kunddelaktighet och många skratt. Med ett outtröttligt driv och lösningsfokus utvecklar Jessica ständigt sitt företagande för att hitta bättre och billigare lösningar och det som inte finns utvecklar hon själv. Hon har lyckats skapa lönsamhet där många i hennes bransch misslyckats.

Ulrika Edholm – Bosse och Ester
En företagare vars hållbarhetstänk genomsyrar hela hennes verksamhet. Genom att skapa en cirkulär affär med spill och restmaterial från stora modeföretag och själv designa nytt mode är hon en inspiration för andra. Ulrika är föredömlig i sitt driv och sin förmåga att hitta relevanta nätverk och nya vägar för att bli än mer cirkulär och hitta nya arenor.

(Priset delas ut av Näringslivsenheten på Örnsköldsviks Kommun.)

ÅRETS NORMBRYTARE
Kriterier: Priset går till person, företag eller organisation som har modet att bryta mot gängse tankemönster och rådande normer, är kreativ och nyskapande.

Wany Kangela, Kevin Murengezi och Arnaud Murengezi – Örjan, Bosse och Mange
Med ungdomlig entusiasm och frejdigt Anundsjömål har Wany, Kevin och Arnaud satt Mellansel och Anundsjömålet på kartan. Karaktärerna är Normbrytande och inspirerar ungdomar att vara stolta över sitt ursprung och hembygd.

Sam Coleman och Rory Moore – High Coast International Hub
Kärlek, kunskap, trygghet och glädje. Ett koncept som bygger på samvaro och kunskapsutbyte mellan individer och företag. Med internationella ögon lyfter de fram Örnsköldsvik och Höga Kusten till den självklara platsen att arbeta, bo och leva på.

Kristina Stålnacke – Örnsköldsviks Folkhögskola
Med fokus på den enskilda individen, visar hon att varje människa har ett värde, oberoende av vilken start du fått i livet. Hon möter utsatta människor med normbrytande inlärningsmetoder. Kristina Stålnacke har dedikerat sitt liv till kreativt lärande vid Örnsköldsviks Folkhögskola

(Priset delas ut av Klöver Dam och Örnsköldsviks Kommun.)

ÅRETS NYFÖRETAGARE
Kriterier: Till en företagare som gått Nyföretagarcentrums program och vars företag inte är äldre än tre år och där företagaren skapat en verksamhet som uppvisat ett tillfredsställande resultat. Företagaren är också genom sitt entreprenörskap ett föredöme för andra och blivande företagare.

Jörgen Östman & Anders Nydahl – JA till Psykisk Hälsa AB
JA till Psykisk Hälsa AB är ett företag med ambition och målsättning att arbeta förebyggande för psykisk hälsa och minimera risken för psykisk ohälsa. Tillsammans har Jörgen och Anders över 40 års erfarenhet, och driver idag ett företag som är helt rätt i tiden. Med sitt brinnande engagemang gör JA till Psykisk Hälsa AB skillnad på riktigt.

Desirée Wikner – DeWikan Projektkonsult AB
Med fokus på kundens behov erbjuder Desirée en kunnig resurs vid produktionsplanering, inköp och leveranshantering och projektledning. Desirée har en mångårig erfarenhet på sitt område, där hon har arbetat såväl inom stora organisationer men också i det mindre företaget. Idag driver Desirée det egna bolaget DeWikan Projektkonsult AB där hon snabbt har byggt en väl fungerande verksamhet med en god omsättning.

Andreas Edlund och Johan Sondell – North Infra Construction AB
Tekniska konsulter inom Bygg- & Anläggningsteknik. God lönsamhet och ett stort kunnande visar att de är en aktör att räkna med i branschen. Bygg och anläggning är en bransch i förändring och det ska bli intressant att följa NICAB.

(Priset delas ut av Nyföretagarcentrum.)

ÅRETS FÖRETAGARE
Kriterier: En företagare verksam i sitt företag, som är en förebild, visar på kreativitet och innovation, har lönsamhet och tillväxt.

David Marcusson – Höglandssågen
En långsiktig plan, i ständig utveckling och genom mångmiljonsatsningar, därtill med en genuin omtanke för vår skog och våra skogsägare, förädlas och skeppas högkvalitativ norrländsk gran och fura världen över. David Marcusson för den ångermanländska skogsbrukstraditionen vidare med Högland såg och hyvleri som trygg partner.

Gisela Lindberg – Reginas Zoohörna
Stabil personal med mångårig erfarenhet och gedigen kunskap som både vill och har förmågan att alltid ge något extra. En stor och lojal kundgrupp som med välgrundat förtroende får goda råd, hjälp att välja och hittar allt de behöver för sina husdjur. Gisela Lindberg har med Reginas Zoohörna visat att engagemang, kunskap och personlig service är ett framgångsrecept för lokal handel.
 
Kenneth Westman – Däckservice
Snart jubileum för 60 år i Örnsköldsviksbornas tjänst. Välkänt och omtalat för positivt bemötande och konsekvent högklassig service. Heltäckande professionell kunskap, högkvalitativt utbud och en enastående förmåga att anpassa sig efter nya förhållanden och behov. Kenneth Westman och Däckservice rullar på med passion för branschen och generationer av trygga och nöjda kunder.

(Priset delas ut av Företagarna Örnsköldsvik.)

ÅRETS BESÖKSNÄRINGSPRIS
Kriterier: Detta pris tilldelas det företag eller den företagare som genom sitt engagemang och sin företagsidé stärkt vår attraktionskraft och gjort stora avtryck för Örnsköldsviks handel och besöksnäring.

Andreas & Marie Westermark – The Chef
Med ett fantastiskt värdskap, vilja och driv har Andreas och Marie Westermark skapat en mysig kvarterskrog med familjär känsla i inre hamnen. Förutom ambitionen att servera god mat och dryck med förstklassiga råvaror, fortsätter man att hitta spännande koncept med olika teman och kreativa sätt att möta våra besökare både i restaurangen och på andra platser. Deras driv att utveckla inspirerar andra aktörer i området. The Chef erbjuder något för alla smaker och är ett omtyckt besöksmål i Örnsköldsvik och Höga Kusten!

Marie Green – Greens Guld
Fjärde generationen tar klivet in i framtiden! Sedan 1884 har verkstad och butik erbjudit kunderna ett gediget hantverk och god design. Med en omsorgsfull satsning på butikens miljö där den egna guldsmeden och designern får ta plats i butiken, kombinerat med e-handel, har givit Örnsköldsvik ett välkommet tillskott. Marie Green lämnar ingenting till slumpen när hon utvecklar verksamheten tillsammans med sin personal och gör verksamheten till ett besöksmål i Örnsköldsvik.

Jennie & Maurizio Saporito – Saltmagasinet
Saltmagasinet, Capolinea AB, har blandat italiensk kultur och platsen Höga Kusten till något som lockar långväga gäster såväl som lokalbor. Tillsammans med sin personal erbjuder Jennie och Maurizio mat och dryck i internationell toppklass. Detta kombinerat med hög innovationsanda och god service. Saltmagasinet har med sin restaurang, stadscamping, glasskiosk, gästhamn och vandrahem skapat ytterligare en kvalitativ besöksanledning till Örnsköldsvik och Höga Kusten.

(Priset delas ut av Cesam, Höga Kusten Destination och Örnsköldsviks Handel.)

ÅRETS UNGA FÖRETAGARE
Kriterier: En företagare 18-35 år verksam i sitt företag, som är en förebild, visar på kreativitet och innovation, har lönsamhet och tillväxt.

Kasper Hellström – Solenergispecialisten
En ung entreprenör som går i spetsen för framtidens energiförsörjning och som visat en förmåga att navigera i en snabbt växande bransch. Solenergispecialisten har bidragit till ökad användning av förnybar energi och minskade energikostnader för kunderna. Kasper har visat en stark vilja att skapa positiv förändring för både kunder och samhället som helhet.

Albin Eriksson – A. Eriksson Skog
En ung företagare som är en förebild och inspiratör. Han vågar satsa på sitt stora intresse och sin passion för yrket och visar att man kan lyckas med sin affärsidé. Vi nominerar Albin Eriksson för sin stora drivkraft och innovativa förmåga att förmedla kunskap och bredda bilden av att driva företag i en högteknologisk, grön och även väldigt traditionell bransch som skogsnäringen. Albin kommunicerar om yrket och företagandet på ett innovativt och inspirerande sätt för en ny generation!

Elin Nerpin – Elin Nerpin AB
En ung och skicklig företagare som sätter norrländska hem på kartan genom att fotografera och publicera reportage i nationella och internationella magasin och plattformar. Vi vill nominera Elin för sitt framgångsrika företagande och prestationen att lyckas som fotograf på den nationella marknaden med sin bas i Örnsköldsvik. Elin har genom sin skicklighet, sitt unika uttryck såväl som starkt entreprenörskap lyckats slå igenom i en tuff bransch. Elin lyfter även andra företagare i Örnsköldsvik nationellt och internationellt genom sitt idoga och framgångsrika arbete.

(Priset delas ut av Företagarna Örnsköldsvik, Innovation i Örnsköldsvik och Sparbanksstiftelsen Norrlands Riskkapitalstiftelse.)

ÅRETS EXPORTPRIS
Kriterier: Priset tilldelas ett företag som med hänsyn till sina resurser, på ett betydande sätt har utvecklat sin verksamhet genom att lyckas på en internationell marknad.

Hägglunds Bosch Rexroth
Med stark framdrift och varumärke globalt, har företaget under året ökat omsättningen och närvaron på flera betydelsefulla marknader. Bolagets produkter fortsätter driva hjulen vidare på ett framgångsrikt sätt hos allt fler kunder i världen.

Metsä Board Sverige AB
Efter flera år av omfattande investeringar i produktionen fortsätter bolaget att utvecklas väl och efterfrågan i bland annat Nordamerika växer. Den snabba omställningen av tillverkning från kopieringspapper till kartong har varit ett avgörande vägval.

BAE Systems Hägglunds
Bandgående militära fordon med hög terrängframkomlighet är erkända, världsledande produkter från Örnsköldsvik. I en bransch med extrema affärscykler och hög komplexitet, i global konkurrens, vittnar nya stora kontrakt från flera länder på stark konkurrenskraft och innovationsförmåga.

(Priset delas ut av Örnsköldsviks Industrigrupp och Handelskammaren Mittsverige.)

ÅRETS SPOTLIGHT
Kriterier: En aktuell och betydelsefull person som förtjänar extra uppmärksamhet. En förebild inom sin kategori som kan ge lärande åt andra och inspirera. En person som skapar tillväxt för Örnsköldsvik.

(Priset delas ut av Företagardagarnas partners under Företagarkvällen.)

ÅRETS UF-FÖRETAG I ÖRNSKÖLDSVIK
Kriterier: Årets UF-företagare i Örnsköldsvik ska ha utmärkt sig lite extra under UF-året. Eleverna har visat upp färdigheter så som god samarbetsförmåga, kreativitet och nyfikenhet för företagande.

(Priset delas ut av Ung Företagsamhet i Västernorrland.)

 

Publicerat