MODO HOCKEY

Corks största modofan

För att äntligen få se MoDo Hockey spela satte sig Alan O'Carroll på flyget – från Irland.
– Räkna med att jag kommer hit igen, säger den nyblivne supportern.

Modo Hockey har fått en ny, hängiven supporter i Alan O'Carroll. Var han bor? 181 mil sydväst, fågelvägen, om Hägglunds Arena. 
– Jag kommer från Cork i södra Irland och bara älskar Örnsköldsvik; det är så fridfullt här, himlen är blå och luften ren. Det är verkligen fint, säger Alan som förra veckan tog ledigt från sitt jobb för att inför slutspelet tajma in MoDos två viktiga hemmamatcher med ett besök hos sin vän Jari Kinnunen.
Det var under Alans första ö-viksbesök, 2018, han fick upp ögonen för stadens hockeylag. Det efter en av Jari guidad tur i Hägglunds Arena.
– Det är fantastiskt hur ett litet lag som MoDo är så framgångsrika och hur de lyckats producera världsspelare på en så extremt hög nivå. Det påminner mig om mitt lokala fotbollslag Cork City Fotball Club, de har en liknande framgångssaga. Jag älskar att följa lag som är djupt rotade i samhället och staden de kommer från.
Alan är även ett stort fan av både Liverpool och Dallas Cowboys. Under åren har han därmed följt och sett en hel del fotbollsmatcher. Av ishockey har det dock i stort sett blivit noll och ingenting. 
Tills alldeles nyligen, alltså. När MoDo på hemmaplan tog emot Södertälje och senare Karlskoga var Alan på plats. Och under sin allra första MoDo-match gillade han vad han såg.
– Atmosfären var otrolig, det var 4 500 i publiken och alla stod bakom MoDo och lyfte fram dem. De låg under med 1­-2 i sista perioden men reste sig och vann. Hela kvällen var perfekt. 
Kommer du att följa slutspelet från Irland?
– Absolut, hundra procent. Nu har jag köpt både halsduk, tröja och mössa att ta med mig hem.
När kommer du tillbaka till Örnsköldsvik?
– Att se MoDo har varit på min bucket list sedan 2018, nu när jag kan checka av det är jag så glad. Jag har blivit ett stort fan och vill lära mig mer om laget. Det här är starten på många, många fler resor till Örnsköldsvik och MoDo – jag ser redan fram emot nästa gång.

Publicerat