TEATER

Avgörande ögonblick

En hyllning till livets små och stora stunder, baserad på spektakulära berättelser från hela länet. Och publiken sitter med på scenen. Lördag 1 april är det dags på Folkan Teater.

Någon mobbas ut på arbetsplatsen av sin chef. En annan överlever Estoniakatastrofen. Någon får ett fiskedrag i sitt öga. En annans hjärta stannar hela tiden. Och en person väntade i 48 år på sitt livs kärlek – gitarristen från sitt första bröllop.

Avgörande Ögonblick är en intressant uppsättning av Teater Västernorrland där man med hög igenkänningsfaktor riktar strålkastarljuset mot Västernorrlänningarnas egna liv. I över ett år har Teater Västernorrland, i samarbete med Sveriges Radio P4 Västernorrland, samlat in spektakulära berättelser från hela länets befolkning. Nu har regissören och manusförfattaren Rasmus Lindberg skapat en pjäs av dessa avgörande ögonblick.

På scenen ser vi Kaj Ahgren, Ellen Hennig Öhrström, Gisela Nilsson och Victor Wigardt. Dessutom sitter hela publiken med på scenen runt om skådespelarna. Detta innebär att lokala arrangören Örnsköldsviks Riksteaterförning enbart säljer 70 biljetter till den här föreställningen.

 

Publicerat