MUSIK

Big Band Battle

Övik Big Band mot Renhornen från Umeå. Lördag 18 mars ställs två storband mot varandra i en musikalisk duell på Bruksgården.

Den här storbandsbataljen mellan grannlänen började planeras redan 2019 och planen var att det skulle ske vintern 2020. På grund av pandemin tvingades man blåsa av men nu är det äntligen dags.

– Renhornen, Umeås stolthet, är ett gammalt storband som bildades 1961 av tandläkarstudenter och professorer på universitetet, och sedan dess utvecklats och levt vidare, berättar Bosse Lundquist, som varit med i Övik Big Band ända sedan starten 1984.

– Det blir alltså två ”gamlingar” som möts, banden har funnits i 62 respektive 39 år vilket betyder att vi har över 100 års samlad erfarenhet.

Kvällen börjar med middag för de som så önskar och senare blir det en konsert där de två storbanden växelspelar från scenen. Varje band har också sångare och Renhornen, som är en showorkester, lär bjuda på en hel del roliga överraskningar. Senare på kvällen blir det även dans för de som vill, till klassiska storbandslåtar.

Övik Big Band leds av Martin Zetterlund och för sången, samt presentationer, står Anders Olsson och Maria Höglund. Renhornen leds av Stefan Andersson.

Publicerat