Konstutställning
"The Angel of Chaos" av Winter Långvall.
Alicia Ölund vid sitt verk " En god natts sömn" som visar kontrasten mellan den sterila, grå sängen och drömmen full av färg och liv.
Med "Tell Me I´m Dreaming" vill Evelina Mård väcka känslan som mardrömmar kan ge, med så pass mycket ljus att man kan se det som är precis framför en men inte runt omkring.
"Hands on" av Alice Berglund.
"Tandbrand" av Alfie Röschmann.
Wilma Westins "Klump" har formen av en säl och bjuder in betraktaren till att skriva ner sina drömmar på en lapp och lägga dem i tryggt förvar.
Isak Gästrins Portarna.
Detalj i Saga Söderlinds verk "Fotspår".
"Att dansa till paradiset" av Elsa Messering.
Akryl på duk av Mathilda Lampinen.
Värmeljushållare "Ingenting är gratis" av Jòar Strömberg.
Stina Ekvalls "Vägen fram" visar en flicka som vågat påbörja en resa mot sin dröm men vägen består av krossade cd-skivor som symboliserar att vägen framåt kan vara svår.

En drömtolkning

De fick ett ord att tolka från en konstnär som kom på besök för att inspirera. Nu finns bild-esteternas utställning med temat ”Dröm” att se på Örnsköldsviks museum och konsthall.

En dröm kan vara en delikat liten kaka, något att hoppas på för framtiden eller det som pågår i våra huvuden medan vi sover.

– Vi fick bara ordet och sedan fick vi tolka det som vi ville med valfri teknik så det är verkligen helt blandat, säger Alfie Röschmann från ES20.

Konstnären Linnéa Öberg startade skaparprocessen med ett besök hos bildesteterna från klass ES20 och ES21 på Nolaskolan där hon berättade om sitt skapande och introducerade temat.

– Det är en häftig känsla att först få inspirera och starta deras process och sedan komma hit och se resultatet och höra hur det har gått för dem, säger Linnéa.

I rummet finns verk av bland annat järntråd, lera, keramik och målningar i akryl, akvarell och olja. Alicia Ölund har valt att karva i trä och sedan målat på det med akrylfärg.

– Jag kallar det ”En god natts sömn” och det är han som ligger i sängen framför som drömmer medan tavlan är hans dröm, säger Alicia. Ibland när jag karvade försvann mer än jag hade tänkt och då fick jag göra misstaget till en del av verket. Det är en process att lära sig acceptera det.

­– Det blir en härlig variation när eleverna får ett så öppet tema. Några har en klar idé från start och väljer det material som passar medan andra väljer materialet först och söker sitt uttryck och en idé utifrån det, säger elevernas bildlärare Monica Nilsson Bergström.

Utställningen visas på museet fram till och med 18 mars.

Publicerat