MUSIK

Linnea Henriksson till Husum

”Den lilla turnén” kallar Linnea Henriksson sin kommande turné där hon uppträder på små platser som normalt sett aldrig har möjlighet att ta emot de större etablerade artisterna. 16 maj kommer hon till Husum.


United Stage ligger bakom det här unika konceptet med 20 spelningar på små orter från Kristianstad i söder till Skellefteå i norr. Robin Hörnkvist, Scenklart, lyckades haka på och ansvarar för Linneas framträdanden i Husum 16/5, Sollefteå, 17/5 och Ramvik, 18/5.
– Handen på hjärtat. Var har du fått din fetaste liveupplevelse någonstans? För mig är det närheten som skapar magin varje gång. Därför ska jag ut på turné till de mindre, mer intima, spelplatserna för en “vi var där”-upplevelse som bara kan ske just där, just då. En turné som tar sig utanför de vanliga stoppen och istället åker till de som ofta glöms bort i de större sammanhangen. För att det är kul. För att det är viktigt. För att det inte finns något mäktigare, säger Linnea Henrikson, som själv kom med idén till detta nya koncept.
Linnea ville helt enkelt skapa fler stopp på den svenska turnékartan. En turné där man vågade tänka utanför boxen. Under en period kunde vem som helst skicka in en förfrågan om att boka Linnea och resultatet blev ”Den lilla turnén” som startar i Vara Konserthus 29 april.
115 förfrågningar kom in, från hela landet, från hästgårdar, nattklubbar, kyrkor, pizzerior, bygdegårdar, hotell, folkparker och andra platser. Många ansökningar kom in från engagerade människor som på något sätt jobbar aktivt för att stimulera en mer levande kulturscen på landsbygden, som en viktig del för hela samhället.
– Äntligen ska jag få åka ut på min drömturné! Att tillsammans med de som lyssnar på min musik ha fått skapa en turné som sträcker sig utöver de vanliga stoppen gör mig så himla lycklig. Jag längtar efter alla nya möten, alla nya platser. Livescenen är där jag trivs bäst och jag känner mig väldigt stolt, och extremt taggad, att få ge mig ut på denna ljuvliga Sverigeturné med mitt band, säger Linnea.
Biljettsläpp till spelningarna på Husumgården i Husum, Hullsta Gård i Sollefteå och Folkets Hus i Ramvik sker fredag 10/3 klockan 10.00 på tickster.com

 

Publicerat