UTBILDNING

Success Wanted

Bandet Success har drabbats av inre konflikter. Nu gäller det att hitta tillbaka, så att de kan nå de framgångar de drömmer om. Hur det går? Det får man veta i Nolan onsdag 18 januari.

Nolaskolans esteter i årskurs 3 arrangerar i vanlig ordning ett stort sceniskt framträdande i början av året, som en del i utbildningen.

– Vi läser en kurs som heter ”estetisk kommunikation” och vi slår ihop olika konstuttryck till en föreställning. Vi har valt att göra en musikal, berättar Lova Lindh.

Musik- och dansesteterna har jobbat tillsammans sedan starten av höstterminen 2022 och nu är de redo att visa upp sitt arbete i en sprakande föreställning. De samarbetar dessutom med eleverna på hår- och makeupstylistprogrammet på Praktiska Gymnasiet, som ser till att alla aktörer är stylade under föreställningen.

– Vi har skrivit manus, gjort koreografin och arrat alla låtar. Vi har valt musik som passar in i storyn, säger Lova, som spelar bandmedlemmen Mona.

Success låter som ett bra bandnamn om man vill nå framgång, men något går snett på vägen.

– Det händer något drastiskt och de behöver ge sig ut på ett äventyr för att försöka lösa sina konflikter och hitta tillbaka, berättar Evelina Wallman, utan att avslöja för mycket av berättelsen.

Bland låtarna som publiken kommer att få höra finns bland annat Elton Johns ”I’m still standing” och Aerosmiths ”Love in an elevator”.

– Lite Pink blir det också. Vi blandar klassiker och nya låtar, plus någon som är hemlig men som vi vet att alla kommer att känna igen, säger Evelina, som är Nikki i musikalen.

– Hon är en lite frånvarande karaktär, men hon återkommer – kanske ...

Hur det går får man se i Nolan onsdag 18 januari klockan 19.00, då esteterna kör sin offentliga visning av ”Success Wanted”.

Publicerat