VAD HÄNDE SEN?

Hittade tillbaka till musiken

Emil börjar jobba med musik igen, och hans jullåt lyfter.

Vi berättade i höst om att Emil Sydhages jullåt ”Mothers and Shepherds”, som han skrev på ett låtskrivarläger utanför Ashville i North Carolina hösten 2019, skulle spelas in av ett par stora artister och ges ut på nytt.
Då kom vi också in på att Emil pausat sitt arbete med musiken. Hans egen firma Klangverkstan är vilande och ända sedan i februari har han i stället arbetat med städning på sjukhuset. Men i början av 2023 är han tillbaka igen som lärare på Mellansels Folkhögskola.
– Jag börjar när vårterminen startar. Det är en musiklärartjänst och jag kommer att undervisa i allt möjligt, och en hel del med fokus på musikproduktion. Det känns riktigt bra. Och det här året med städning på sjukhuset har varit otroligt bra för mig. Jag har fått många insikter som jag har med mig när jag går tillbaka till undervisandet. Men min egen firma kommer jag ha vilande tills vidare, berättar Emil.
Jullåten då? Jo, efter en del inspelningar blev det bara en av de två artisterna kvar – Sheléa Frazier, som bland annat under lång tid varit bakgrundssångerska till Stevie Wonder. I skrivande stund har den nya versionen cirka 394 000 lysningar på Spotify. Emils original har också fått ett lyft under samma period, vilket innebär att den nu har cirka 557 500 lyssningar.
– Kul att det skvätt över på den. Jag såg att Sheléa var på Jennifer Hudson Show 15 december och då framförde hon låten live, så vi får hoppas att det blir fler som lyssnar på den. Till slut är kanske långtidsparkeringen på Arlanda betald, där bilen stod medan jag var på låtskrivarlägret 2019, säger Emil och skrattar.

Publicerat