MUSIK

Debutsingel från Mi

"När en måste gå" släpptes 28 december på bland annat Spotify och Youtube och är förta offentliga utgivningen av Mari Bergkvist, eller Mi som hon kallar sig.

– "När en måste gå är en hyllningslåt till alla barn, inklusive mina egna, som behöver åka mellan sina föräldrar varannan vecka, och den beskriver även ambivalensen som en förälder kan känna i allt detta, berättar Mi, som bor i Kroksta men ursprungligen kommer från Gottne.

Hon tog socionomexamen 2005 och arbetade som handläggare på kommunen, då hon 2021 bestämde sig för att ta tjänstledigt och gå en singer/songwriter-kurs på Umeå universitet. Nu  beskriver Mi sin tillvaro som "mitt i livet".

– Jag funderar på vad som är viktigt på riktigt, vilket jag tror många gör nu, speciellt efter Corona. En dröm jag haft sedan jag var liten är att få ägna mig åt musik och efter lite tuffa perioder hoppade jag på utbildningen i Umeå där jag fick fler musikervänner och ytterligare ett par låtar att lägga till samlingen. "När en måste gå" skrevs under studietiden och den är mitt första offentliga låtsläpp.

Mi jobbar ensam med sitt låtskrivande men hade hjälp med inspelningen av Malte During i Umeå som producerat och även står för blås och stråkar.

– Jag har fått jättemånga fina kommentarer från mina facebookvänner vilket glädjer mig oerhört. Det vore såklart spännande om jag kunde nå ut till fler och "pröva mina vingar" på riktigt.

Publicerat