På gång

Bördan på Julbluesen

Årligt återkommande Julbluesen presenterar i år fyra band. Tre lokala och som huvudakt Bördan från Umeå, som bjuder på vemod på svenska. Lördag 17 december är det dags, i Blueskällarn på Bruksgården.

– Vi har ändrat lite i upplägget den här gången. Nytt för i år är att vi har tre lokala band som börjar kvällen samt ett känt huvudband som avslutar kvällen med två set, berättar K-A ”Challe” Wiklund, ordförande i arrangerande Örnsköldsviks Bluessällskap.

Challe är själv med som basist i The Taylors Wig tillsammans med Börja ”Bölla” Svensson och Ante Nordieng. De andra två lokala banden är Backside Blues och Olow Sjöblom Bluesband, som förra helgen spelade på Reuterdahls Matsal.
Eminente gitarristen Olow Sjöblom har med sig två musiker som är välkända av alla jazzälskare – Tobias Helén på bas och Martin Eklöf, trummor.

Huvudbandet är Bördan från Umeå, Västerbottens svar på Chicagos 50-tal. Bandet har nyligen släppt singeln ”Allt går i kras” och i övrigt kan man räkna med klassiker av bland andra Muddy Waters, Robert Johnson, Chuck Berry, Elmore James, Fleetwood Mac, Little Richard och Eddie Cochran.

Publicerat