På gång

Svensk gitarrlegend

Clas Yngström gjorde sig känd som mycket skicklig gitarrist i Sky High. Nu heter bandet Blue Devils och lördag 3 december spelar de på Bruksgården.

The Blue Devils startades våren 2017 av gitarristen/sångaren Clas Yngström och trummisen Uffe Åhman, alltså samma duo som bildade den klassiska bluesrockgruppen Sky High 1978. Då var inriktningen Jimi Hendrix, med Blue Devils handlar det mer om ett Chicago-bluessound, med svenska texter. Förutom Clas och Uffe består bandet av Patrik Steen, gitarr, slide och sång, Robert Ivarsson, bas, och Christer Ring på munspel.

I mars i år släppte Blue Devils sitt första album ”Jävelskap” och en av textförfattarna är för övrigt Lars Wanfors, mer känd som Svenne Rubin. Genom hundratals spelningar och livestreams har bandet vunnit en alltmer växande fanbase.

I ett arrangemang av Perdido Jazz & Blues kommer Blue Devils till Örnsköldsvik med sin mission – att hålla blues- och rockgrytan kokande. Och kanske borde publiken svara med att sjunga ”Ja må han leva” för Clas som fyller 70 år två veckor senare.

Fakta

 

 

Publicerat