Ishockey

Skiöld klar för ÖHF

Örnsköldsvik Hockey Förening kan presentera ett nyförvärv. Det handlar om forwarden Oscar Skiöld som signerat ett avtal som sträcker sig säsongen ut.

– En spelare som tidigare visat att han har potential för att leverera på den här nivån. Oscar kommer också att bidra med värdefull rutin och erfarenhet till vårt lag, säger Patrick Edlund, sportchef i ÖHF.

Oscar, född 1996, har Nynäshamns IF som sin moderklubb. Det är också med dem som han spelat den här hösten. Oscar har också tre säsonger i Nordamerika bakom sig och i Hockeyettan har han gjort totalt 95 matcher.

– Det känns bra för mig att komma till Örnsköldsvik. Jag har varit här och spelat och var även här som liten och kollade när min kusin spelade TV-pucken med 89:orna så jag vet att det är en riktig hockeystad, säger Oscar och fortsätter:
– För egen del så kan man säga att jag haft fyra förberedande säsonger för det här eftersom jag valde att gå college, så det ska bli jättekul att påbörja den här resan med ÖHF nu och se vad det leder till framöver. Det ska bli fantastiskt kul att vara en del av ÖHF:s framtidssatsningar.

Oscar Skiöld kommer i ÖHF att spela i tröjnummer 66.
– Jag är redo att spela och det ska bli riktigt kul.

Publicerat