På gång

Queen of fucking everything

Innerlighet, värme och en bergochdalbana av trams, roligheter och djupt allvar. Det kan man räkna med när Jonas Gardell ger sig ut i en soloversion av "Queen of fucking everything". Fredag 2 december kommer han till Nolaskolans aula.

Under pandemin var det många som mådde dåligt på grund av att man inte kunde umgås på ett normalt sätt. Men nu kan vi skratta tillsammans igen, och det ska Jonas Gardell hjälpa oss med.

– Det är inte så mycket kvar av det jag gjorde under provspelningarna i Kristianstad 2018. Jag trampade vatten då, men nu kommer jag med en fullkomligt perfekt föreställning, och den är så rolig att göra fortfarande efter 200 föreställningar, säger Jonas. Då, 2018, var det väldigt mycket om döden. Jag hade många kompisar som gått bort och sedan kom coviden och ställde till det, och är det något vi inte mådde bra av under pandemin så var det
att inte få vara tillsammans. Nu gäller det att skratta och vara glada ihop igen.

Jonas Gardell gjorde en jätteshow med 30 personer på scen, och teaterkulisserna ställdes sedan ut i skulpturparken Wanås Konst i skånska Östra Göinge. Men nu är det alltså en soloföreställning som gäller.

– Jag är ensam på scen 1 timme och 20 minuter, och det säger bara pang. Det blir en innerlighet och värme som är rätt märklig, lite bergochdalbana av trams, roligheter och djupt allvar. Man vacklar ut ur föreställningen och undrar vad som hände, säger Jonas och berättar att han träffade Stefan och Ulla Löfven i London i samband med premiären av Abba Voyage.

– Han sa att han gärna vill komma och titta på mig om jag kommer till Örnsköldsvik så nu måste jag se till att höra av mig till honom.

Jonas Gardell hoppas att publiken ska gå från hans show med en värme om hjärtat.

– Vi behöver det nu, i dessa mörka tider med väldigt lite hopp. Men jag vill inte att man ska blunda för världen, utan tänka att vi kommer att fixa det här. Man ska se problemen, se världen för vad den är och sedan vara the queen of fucking everything!

Publicerat