Näringsliv

Årets Startup i Örnsköldsvik 

För första gången någonsin delas priset Årets Startup ut i Örnsköldsvik. Det vinnande företaget är det örnsköldsviksbaserade techbolaget WatchItGolf, som drivs av Nicklas Boström och Patric Hörnsten Nilsson. 

Med utmärkelsen Årets Startup vill BizMaker uppmärksamma de modigaste entreprenörerna – de som går i bräschen för att erövra de största segrarna, men som också tar de största riskerna på vägen mot utveckling och framgång. Så här löd motiveringen till att WatchItGolf tog hem priset i Örnsköldsvik: 
Genom hårt och strategiskt arbete har entreprenörerna byggt ett internationellt bolag med en världsunik och skalbar produkt som de nu är redo att erövra världen med, sving för sving. 

– Det känns väldigt roligt och hedrande att få det här priset. Jag vet att det är många duktiga startups i regionen som jobbar stenhårt så det är kul att vi lyckats sticka ut i det gänget, säger Nicklas Boström, vd på WatchItGolf.  
Priset delades ut på Företagardagen den 17 november 2022 av Johan Vestberg, affärsrådgivare på BizMaker.  
 – Vi på BizMaker är glada att få dela ut priset till Årets Startup. Affärsresan som WatchItGolf gör är imponerande och vi är oerhört stolta över dem. Vi ser fram emot att få följa dem när de fortsätter ta sina affärer ut i världen, säger Johan Vestberg. 
WatchItGolf utvecklar en patenterbar teknologi inom rörelselära som med hjälp av AI analyserar golfsvingar och hjälper spelare världen över att förbättra sitt spel. Deras produkt är helt digital och för att nyttja teknologin kan användarna använda sin egen Iphone.  
– Skillnaden mellan vår produkt och andras är att man inte behöver köpa till någon dyr enhet utan kan ladda ner appen till den telefon eller Ipad man redan har, säger Nicklas Boström. 
Inom kort kommer WatchItGolf lansera sin andra app, mer avancerad än den första, den riktar sig i första hand till professionella golfspelare och tränare. Patric Hörnsten Nilsson befinner sig just nu i USA där han möter investerare och utbildar proffstränare i hur den fungerar. 
WatchItGolf är en av BizMakers alla startups och de två Örnsköldsviksentreprenörerna möttes i BizMakers lokaler, där Nicklas satt med ett annat bolag när han träffade Patric som berättade om sin idé.  
– Vi hade inte kommit så långt som vi gjort idag om det inte varit för BizMaker. BizMakers största förtjänst är de kontaktytor de skapar. Det är oerhört värdefullt att sitta vid fikabordet och prata med entreprenörer som driver bolag i olika faser. Det blir som en smältdegel av goda idéer, säger Nicklas Boström.  
 WatchItGolf har ett internationellt team med representanter i Polen, USA, Finland och Norge, men basen finns i Örnsköldsvik. Närmare bestämt i Skorped och Hörnett.  
 –Det händer så mycket spännande i startup-världen men på grund av sekretess kan vi inte dela med oss av allt. Med ett sånt här pris får vi chansen att lyfta några av alla duktiga människor som finns i Örnsköldsvik, säger Johan Vestberg på BizMaker.  

Publicerat