På gång

Ett livsverk med humoristisk touch

Rubriken här ovan är densamma som Messiah Hallberg satt på sin nya standup-show som han nu turnerar runt Sverige med. Söndag 20 november kan man se honom på Folkan Teater.

Messiah Hallberg är prisbelönt och kritikerrosad, och i sin nya show ligger fokus på de personliga och tuffa insikterna han fick med sig av pandemiåret. Hallberg har med sig flera insikter och erfarenheter kring att genomleva pandemi, sorg och ångest utan en naturlig plats att ventilera de känslorna.

– Jag hade ett riktigt tufft år. Förutom pandemin som drabbade världen så drabbades jag av personlig sorg, jag sa upp mig från mitt jobb och la ner min podcast. Det fanns dagar då jag aldrig trodde att jag skulle uppträda igen. Den nya showen tar avstamp i det. Det här kan mycket väl vara det sista jag gör på en standupscen, så jag tänker att det är lika bra att gå ut med en smäll, skriver Messiah Hallberg vars tidigare soloshower ”Den missförstådde profeten” och ”Scener ur ett äktenskap” hyllades av både recensenter och publik.

2016 vann han dessutom kategorin Årets manliga komiker på Svenska Standupgalan och hans förmåga att väva in mörk cynism i vardagsproblem får honom att sticka ut inom svensk standup.

– Jag har gjort två soloshower nu med regelrätt standup. Med den här showen har jag tänkt bryta den mallen, utmana publiken och mig själv, och ifrågasätta själva standupen som konstform.

Turnén arrangeras av Kahlo och lokal arrangör är Örnsköldsviks Riksteaterförening.

Publicerat